Ръководството на Локо трябва да реши сериозен проблем, който може да разруши плановете на Александър Томаш за следващия сезон. Шестима футболисти са с изтичащи договори и може да напуснат Пловдив през лятото без трансферни суми. За двама от тях ситуацията е ясна. Динко Хоркаш и Милош Петрович си тръгват със сигурност и не влизат в плановете на Томаш за следващия сезон. Други четирима обаче са важна част от състава, но също гледат към изхода. Бабакар Дион, Евандро, Владимир Медвед и Мартин Райнов са висящи и тяхното бъдеще не е никак ясно.

От тях единствено Райнов може да остане в Локо до края на годината, до когато е срокът на договора му. Останалите обаче нито са получили предложение за нови контракти, нито са обявили намеренията си. Евандро има по-добро предложение от друг отбор от Първа лига и е много вероятно да продължи кариерата си в България. Бразилецът първо ще изчака да види какви предложения ще получи от чужбина, но не е изключено да остане в българското първенство.

От всички с изтичащи договори твърди титуляри са Дион, Евандро и Райнов. Хоркаш е закотвен на резервната скамейка, защото не пожела да преподпише своя контракт и със сигурност напуска през лятото, а Петрович не пожела да разтрогне своя договор и вече почти година е в отбора, но не играе и рядко попада в групата.