Подписаха договора за строителството на стадион "Локомотив"

Фирма "Рудин" ООД ще строи стадиона

Пловдив 31.12.2020 12:20 1626 0
Подписаха договора за строителството на стадион

Днес в Община Пловдив беше подписан договорът за строителството на стадион "Локомотив" с фирмата изпълнител "Рудин" ООД.

На подписването присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместник кметът по строителството Пламен Райчев, кмета по транспорта Тодор Чонов, кмета на район "Южен" Костадин Язов, представителите на фирма "Рудин" включително и управителят Живко Желев. От страна на Локомотив присъстваха спортният директор Георги Иванов и директорите Румен Руйчев и Росен Коруев. Отсъстваше собственикът Христо Крушарски, който е на бизнес дела в Аржентина.

„Пожелавам ви спорна работа на обекта, а ние като администрация на Община Пловдив ще съдействаме за по-бързото изграждане на стадиона, за да може и двата отбора  да се сдобият с нова и модерна база“, заяви кметът Здравко Димитров. Управителят на фирмата изпълнител пое ангажимента още в първите дни Новата година да започне работа проекта. Стартират геоложките проучвания,  които са необходими за изготвянето на идейния и техническия проект на съоръжението.

Щастлив съм, че изпращаме годината с подписани договори и за двата стадиона ва водещите пловдивски отбори. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че подкрепи желанието на Община Пловдив да изгради модерни съоръжения, на които се надяваме да гледаме интересни мачове в най-скоро време“, допълни още кметът.

Отпуснатите пари за строителството на стадиона са 12 милиона лева.

Всяка година ще бъде издигана по една нова трибуна, а до края на 2021г. трябва да бъде направена трибуна "Бесика".

Припомняме, че изпълнителят ще трябва да подготви проект за изграждането на стадиона, който да получи одобрение от Община Пловдив, и едва тогава да пристъпи към строителни дейности. Сумата, която от „Рудин“ ООД заявиха за проект и строителство, е  9 986 846, 65 лева без ДДС, а проектант на стадион „Локомотив“ ще бъде софийската фирма „Инжпроект“ ООД. Идейният проект на стадион “Локомотив”, трябва да приключи през февруари 2021.

 

 

 

Изпрати новина