Локо Пд ще отвори “Южната” трибуна за домакинството срещу Левски от 4-ия кръг на родното първенство, разбра “Тема Спорт”. Двубоят е предвиден за уикенда на 4-5 август, а в момента текат завършителните дейности по изграждането на съоръжението. Именно в него ще се намира и сектора за гостуващи фенове, който ще е с капацитет хиляда души и ще бъде преграден с огромен плексиглас, който ще отделя гостуващите от домакинските фенове. По този начин почти ще се елиминира и нуждата от буферна зона между двете публики. Черно-белите опитаха да завършат ремонта и да пуснат в експлоатация трибуната още за дербито на Пловдив от първия кръг, като в поставянето на седалките се включиха и феновете на тима, но времето се оказа недостатъчно.

По-сериозният проблем пред ръководството на смърфовете е свързан с тренировъчната база, която се намира в жилищен район “Тракия”. Както е известно клуба получи на концесия 49 декара, на които трябваше да бъдат изградени терени за подготовка на отборите от Академията. Според инвестиционните планове от 2020 година строежът на модерна футболна база щеше да струва 6.35 млн лева. Разрешителното за строеж бе издадено преди 3 години, а един от собствениците на клуба Христо Крушарски обеща през февруари тази година, че до лятото ще има изградени два терена. Към този момент обаче теренът е подравнен, но предстоят изкопни работи за дренаж и чак тогава може да се започне със същинската работа по терените.

Проблемът е, че ако до ноември няма нищо построено, то Локо Пд може да загуби концесията на тренировъчната база, тъй като не се спазват поетите ангажименти и срокове.