Вратарят на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш може да се върне в клуба, откъдето стартира кариерата му - Динамо Загреб. Източници от ръководството на "смърфовете“, твърдят, че Хоркаш има предложение да премине в тима от Загреб през лятото, когато той ще стане свободен агент.

Както е известно, Хоркаш има договор с Локо до края на този сезон и засега отказва да подпише нов. Хоркаш е получил уверение от хърватите, че ще бъде трансфериран в отбор от Западна Европа и това е най-силният аргумент за евентуална сделка с него.

Съществува и малка вероятност Хоркаш да подпише нов договор с пловдивчани, но има две условия това да се случи. Първото е да се изясни ситуацията по високите етажи на клуба, както и да му се изплатят дължимите до момента суми. От друга страна, Хоркаш настоява Локо да не му пречи при добра оферта от чуждестранен клуб през лятото, твърди "Мач Телеграф“. И в двата случая Локомотив ще загуби пари - в момента цената на 24-годишния вратар се движи около милион евро и той безспорно е най-скъпият футболист на "черно-белите“.