Официалният сайт на Тотнъм излезе с любопитен материал преди мача с Локомотив утре. Става въпрос за бившия вратар на тима Йън Уолкър, който гостува в България с тима на Болтън в двубоя срещу Локомотив в Бургас.

Уолкър е бивш титулярен вратар на Тотнъм и играе в периода 1989-2001 за отбора. От 2001 преминава в Лестър, а от 2005 е в Болтън, където така и не записва мач във Висшата лига за тима и е втори избор след Юси Яскелайнен. 

Болтън побеждава Локомотив с 2:1 в Англия в среща от Купата на УЕФА (тогавашното име на сегашния турнир Лига Европа) след обрат и гостува в Бургас, където Локомотив домакинства. Сам Алърдайс решава да заложи на Йън Уолкър в реванша. Мачът се развива по абсолютния същия начин, Локомотив повежда и се вижда в следващия кръг с гол на Георги Илиев в 52-та минута. В 79-та минута Александър Тунчев си отбелязва автогол, а в 86-та Кевин Нолан вкарва втори гол за крайното 2:1 за Болтън в Бургас.

"Има няколко неща, за които се сещам от този мач. Стадионът не беше същият, на който ще гостува Тотнъм утре и имаше около 15 000 зрители и техните фенове бяха доста страстни, стадионът се превърна в димно поле. Атмосферата беше напрегната. Спечелихме с 2:1, но беше много трудно. Те ни поведоха първи и бяха близо да ни отстранят с късни голове успяхме да победим. Беше интересно да отида там, защото когато играеш в Европа не се сещаш за България или Пловдив. Естествено разликата между Болтън и Тотнъм е доста голяма, но в четвъртък няма да е никак лесно."

От сайта на Тотнъм припомнят, че това е първи път, в който тимът ще играе срещу български отбори. Те добавят още, че вратарят на Локомотив Мартин Луков е бил на резервната скамейка при победата с 4:0 на Англия над България в европейска квалификация през септември 2019, в която Хари Кейн отбелязва хеттрик и дава асистенция. В същия мач Дани Роуз играе, а Хари Уинкс е останал на скамейката.

През октомври 2019 отново в европейска квалификация Англия победи в София с 6:0, а Бирсент Карагарен е на резервната скамейка. Хари Кейн отбелязва в срещата, а сред титуляри е и Хари Уинкс.