Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и областна междуведомствена комисия извършиха проверка на стадион "Локомотив" и видяха как върви строителството на стадиона. Освен областния управител бяха и зам.-кмета по спорта Николай Бухалов и директор на отдел "Младежки дейности и спорт Иван Запрянов. 

В състава на Областната комисия участие взеха и експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция "Национална сигурност" – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Пловдив.

Те бяха посрещнати от отговорника по строителството от страна на Община "Пловдив" - Костадин Язов, който разясни какво остава да се извърши по стадиона. 

От страна на Локомотив на инспекцията присъстваха изпълнителният директор Павел Колев, спортният директор Илко Пиргов и почетният президент Христо Бонев. 

Ежегодната проверка, цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

Припомняме, че Локомотив вече разполага с две чисто нови трибуни, а в момента тече работата по Трибуна "Бесика", която трябва да бъде готово през есента. След това предстои и започването на централната трибуна. Обществената поръчка за нея обаче трябва задължително да бъде пусната през тази година, защото иначе се рискува парите за трибуната да бъдат изгубени. 

"Няма никакви нередности по стадиона. Всичко е изрядно и изискванията са спазени. Отборът няма да има никакви пречки да получи лиценз за стадиона за следващия сезон. Има осигурени средства за централната трибуна. Сега ще форсираме нещата, за да бъде пусната обществена поръчка и след това да започне изграждането на трибуната. Това трябва задължително да се случи до края на годината, за да не стигне до там Локомотив да загуби тези средства. Чака се подпис от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Аз като областен управител съм се ангажирал с това нещо. Ще поискам и среща с министър Цеков, за да може и неговия екип да дойдат на място в Пловдив и да се запознаят с проблемите на града. Каня ги на среща в Пловдив с бизнеса и обществеността, за да може всички текущи проблеми да бъдат разрешени. Има много въпроси свързани с нашия град, които трябва да решим. Тази седмица ще изпратя официална покана на министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив", заяви областният управител на Пловдив след инспекцията.