Старши треньорът на Локомотив Александър Томаш и новият изпълнителен директор на клуба Лъчезар Димитров говориха преди началото на сезона. Димитров направи предложение държавата да помогне с финансите за изграждането на футболните бази или да има данъчни преференции за собствениците на клубове, които дават пари за футбол и изграждане на бази и стадиони. 

Лъчезар Димитров 

"Да ръководим клуб като Локомотив е много отговорна задача. Искам преди всичко да наблегна на това, че за да може един клуб като Локомотив да съществува трябва да се обърне внимание на школата и на материалната база. Идеята за базата е да се направи спортно-възстановителен център. В момента правим подбор на персонала на Локомотив. Призовавам останалите клубове да сформираме една работна група и да се обърнем към Министерството на финансите за начините, по които може да се осигури финансиране. Ако агонията в българския футбол продължава с липсата на бази нещата ще ескалират. Два са начините това да се случи - директно финансиране от държавата, което в момента е като в задънена улица или с данъчни преференции за собствениците, които дават пари за футбол. Крайно време е да се разбере, че трябва да има ДЮШ. В противен случай отборите се превръщат в търговски дружества, които продават чуждите играчи постоянно. Ако се продължи по този начин нещата ще завършат трагично. Аз държа на българското. До септември месец трибуна "Бесика" трябва да е готова. Под трибуната ще има фенмагазин, музей и ресторант. Ще направим във вид централната трибуна да отговаря на всички изисквания. Ще направим отделна пресконференция за базата в "Тракия" и ще представим проекта за нея. Когато всичко се впише в търговския регистър и се финализира тогава мога да дам повече подробности за собствеността на Локомотив. Компанията е съвсем чиста и се занимава с финанси. Хората, които дават пари за спорт трябва да са обект на уважение", заяви Димитров.

Александър Томаш 

"Периодът е доста къс, трябва да действаме по най-бързия начин. Изграждаме изцяло нов отбор. Искахме български футболисти, но те са много по-скъпи от чуждестранните. Не можем да си позволим българите, които искахме. Ще трябва време за изграждането на отбора. Ще има и нови попълнения и хора, които идват на проби. Ще тренираме на три места извън Пловдив. В събота ще играем срещу Марица. В понеделник започваме лагера в Банско и там ще изиграем четири контроли, а след прибирането ще изиграем още една контрола. Ще имаме поне 6-7 нови попълнения. Искаме да изградим средноевропейски отбор", заяви Томаш.