Локомотив и Ботев играят в 113-о Пловдивско дерби в българския футболен елит. Следете дербито с текстов коментар с TrafficNews.bg.

Двата отбора излизат с най-добрия си съставите, а единствената промяна е, че Локомотив сменя вратарите. Вместо титуляр Илко Пиргов Александър Тунчев е решил да заложи на Лукас Рейдър.

Нищо интересно не се случва пред двете врати в първите 10 минути насрещата. 

В 6-та минута факла падна на терена и двубоят беше прекъснат за около минута.

В 13-та минута Маркиньос отправи опасен удар от доста неудобна позиция, но изстрелът беше силен и принуди Рейдър да избие в корнер.

Тодор Неделев изпълни ъгловия удар, но играч на Локомотив успя да изчисти и се стигна до нов корнер. След второто изпълнение топката стигна до Мертенс и той стреля, но ударът му беше блокиран.

В 26-та минута Ботев откри резултата, Неделев центрира от фаул, а Виктор Генев отблизо от воле засече и прониза Рейдър за 0:1.

В 33-та минута се стигна до корнер за Локомотив, Умарбаев и Карагарен направиха късо изпълнение, а последния центрира в наказателното поле, но не се стигна до нищо интересно и беше свирен фаул в нападение. 

Три минути по-късно Умарбаев стреля от дистанция, но Аргилашки успя да спаси.

В 39-та минута Умарбаев центрира от фаул, Петрович засече с глава, но топката премина над вратата.

Веднага след това Ботев организира много хубава атака Па Конате проби и пусна хитро към Неделев, който стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 44-та минута Йосип Томашевич проби и опита директен удар, но топката премина покрай вратата.

Край на първо полувреме Ботев води с 1:0. 

Начало на второ полувреме. 

Александър Тунчев направи смяна на почивката и замени Лукас Салинас, а в игра влезе Венсан Марсел.

В 49-та минута Умарбаев опита да изненада Аргилашки директно от корнер, но топката не стигна до вратата Ботев и облиза външната част на мрежата. 

В 50-та минута Мертенс стреля и се получи разбъркване, Маркиньос стреля и Рейдър спаси, но беше свирена и засада. 

В 52-та минута Конър Руан влезе в игра на мястото на Йосип Томашевич. 

В 55-та минута Локомотив изравни, Илиев стреля, Янсон блокира удара му, но кълбото отиде при влезлият в началото на втората част Венсан Марсел и той простреля Аргилашки за 1:1.

Ботев отговори с подаване към Неделев в наказателното поле, но капитанът на Ботев не успя да отправ и добър удар и се контузи при изпълнението и беше заменен принудително от Тодор Неделев. 

В 64-та минута Дилан Мертенс беше заменен от Джеймс Етоо.

В 71-та минута Локомотив направи трета смяна, като Крачун замени Петрович. 

В 74-та минута Димитър Илиев опита техничен удар извън наказателното поле, но Аргилашки внимаваше и улови.

В 76-та минута Умарбаев центрира от корнер и се опита да изненада Аргилашки, който беше затруднен, но успя да хване топката и не допусна гол директно от корнер.

В 80-та минута последва нов удар на Илиев, но отново Аргилашки улови. 

Ботев отговори с опасна атака, която достигна до Маркиньос и той отправи удар, но Рейдър успя да избие изстрела на бразилеца.

Маркиньос отправи малко по-късно и удар с глава, но Рейдър улови.

Край на мача равенство в дербито. 

Локомотив: Лукас Рейдър, Милош Петрович (Артур Крачун 71 мин.), Олексей Биков, Кристиан Гомис, Йосип Томашевич (Конър Руан 52 мин.), Бирсент Карагарен, Лукас Салинас (Венсан Марсел 46 мин.), Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (Айвън Ангелов 82 мин.), Георги Минчев, Димитър Илиев 

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Кевин Янсон, Дилан Мертенс (Джеймс Етоо 64 мин.), Реда Рабей, Тодор Неделев (Димитър Тонев 58 мин.), Емануел Току, Маркиньос, Антоан Бароан