Локомотив вече разбра голяма част от потенциалните си съперници в новия турнир Лига на конференциите. Тимът ще стартира от втория предварителен кръг на новия турнир, който няма да е никак слаб и ще има доста солидни отбори в него.

На този етап Локомотив най-вероятно ще бъде непоставен във втория предварителен кръг. Тимът е с коефицент 4.075. Това означава, че потенциално тимът може да срещне отбори като Базел, Гент, Фейенорд, ПАОК, ФКСБ, АЕК, Партизан, Мьолде, Розенборг и други доста корави съперници. 

Припомняме, че в турнирът ще участва Тотнъм и Рома, която от новия сезон ще бъде водена от Жозе Моуриньо. Тотнъм и Моуриньо пристигнаха на Лаута през миналото лято и се измъчиха доста за победата с 2:1. За да стигне до Рома, Тотнъм, Унион Берлин, Рен Локо трябва да преодолее втория и третия предварителен кръг. Отборите от петте най-силни първенства ще се включат в плейофите в турнира. 

За разлика от миналия сезон този сезон квалификациите ще се играят с по два мача на разменено гостуване, а не в една среща. Има голяма вероятност да бъде допусната и публика на 50%. 

Другият наш представител ЦСКА-София ще бъде поставен във втория предварителен кръг. Последният наш участник Арда или Черно море също ще бъде сред непоставените.

Жребият за втория предварителен кръг е на 16 юни, а първият мач е на 22 юли, реваншът е на 29 юли.