Локомотив загуби от Лудогорец с 1:3 в първия кръг от новия сезон в българския футболен елит. Двубоят се игра на връх на рожденния ден на Локомотив. Ману откри резултата за шампионите, Димитър Илиев изравни, но след голове на Кирил Десподов и Текпетей Лудогорец стигна до победата. 

В 5-та минута удар на Умарбаев беше спасен от Падт. 

В 10-та минута Алекс Сантана стреля от дистанция и уцели горната греда. 

В 25-та минута удар на Ману беше спасен от Пиргов. 

В 44-та минута Сисиньо изведе Текпетей, който напредна и подаде хубав пас към Елвис Ману, който засече и откри резултата. 

В 49-та минута опасен удар на Конър Руан беше спасен от Падт.

В 67-та минута Димитър Илиев се възползва от грешка на Сисиньо, който му предостави топката на около 20-а метра от вратата. Капитанът на Локомотив пое и веднага стреля и успя да изравни резултата - 1:1.

В игра за Лудогорец се появи Кирил Десподов, който в 76-та минута отново върна предината на шампионите. Вандерсон изведе Десподов, който стреля и не остави шансове на Пиргов за 2:1. 

В 82-та минута след центриране от фаул на Салинас Крачун засече с глава, но нацели гредата.

В първата минута от добавеното време Конър Руан се пребори в наказателното поле и отпарви хубав удар, който беше избит от Георги Терзиев от голлинията.

В четвъртата минута на добавеното време Сотириу изведе Текпетей и той останал сам срещу Пиргов успя да вкара за крайното 3:1. 

За Локомотив предстои в четвъртък реванш в Чехия срещу Словачко във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Тимът има аванс, след като победи с 1:0 в първия мач в Пловдив.

Във втория кръг от първенството Локомотив гостува на съименниците си от София следващата неделя.

Локомотив: Илко Пиргов, Бирсент Карагарен, Кристиан Гомис, Артур Крачун, Олексей Биков (Милош Петрович 46 мин.), Конър Руан, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (Емил Янчев 46 мин.), Лукас Салинас (Александър Иванов 87 мин.), Димитър Илиев, Георги Минчев

Лудогорец: Серджио Падт, Сисиньо, Георги Терзиев, Шакил Пинас (Джордан Икоко 60 мин.), Алекс Сантана (Каули 70 мин.), Елвис Ману (Пиетрос Сотириу 70 мин.), Елвис Ману, Мавис Чибота (Кирил Десподов 70 мин.), Стефан Баджи, Жосуе Са, Бернард Текпетей, Вандерсон (Доминик Янков 80 мин.)