Локомотив посреща ЦСКА 1948 в първото си домакинство пред публика от края на октомври. Мачът е днес от 17:00ч. на стадион "Локомотив"

Двубоят е изключително важен за Локомотив. Тимът е на само победа от това да си осигури сребърните медали в първенството и да спечели директна квота за европейските клубни турнири. Локомотив не е печелил среброто от 1973-а година. При успех днес тимът ще си осигури и европейска квота и няма да чака финала за Купата между ЦСКА-София и Арда, който е по-късно днес. 

Двата отбора се срещнаха на 26 април, когато Локомотив загуби с 0:1 като гост на ЦСКА 1948 и "червените" влязоха в първата шестица. Преди това в Пловдив двата отбора завършиха 1:1. Като ЦСКА 1948 е единственият тим в първенството през този сезон, който Локомотив не е побеждавал. Срещата трябваше да се играе по-рано през сезона, но беше отложена заради сериозна бройка болни с коронавируса в ЦСКА 1948. 

В миналия кръг Локомотив спечели с 2:0 у дома директния мач за второто място с ЦСКА-София. ЦСКА 1948 направи 3:3 като гост на Берое. 

В класирането Локомотив е втори с 59 точки на три точки пред ЦСКА-София - 56 точки. ЦСКА 1948 е на пето място с 40 точки. 

Аут за Локомотив е трайно контузеният Мартин Луков. След наказание за ЦСКА 1948 се завръща Сашо Александров.

Съдия на двубоя ще е Валентин Железов. 

Вероятни състави: 

Локомотив: Илко Пиргов, Криситан Гомис, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Георги Господинов, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Мартин Хайдаров, Ивайло Чочев, Марио Топузов, Георги Русев, Денислав Александров, Ангел Бастунов