Локомотив приключва третия си най-успешен сезон в първенството днес с гостуване на Арда в Кърджали. Двубоят е от 20:00ч. на "Арена Арда". 

"Смърфовете" станаха официално в събота вицешампиони, след като ЦСКА-София загуби с 0:1 от ЦСКА 1948. Така тимът си осигури сребърните медали за първи път от 1973 и това е третото най-добро класиране след 1973 и шампионската 2004-а година. След края на двубоя с Арда Локомотив ще получи сребърните медали.

Мачът е за чест и за двата отбора, защото Арда също вече не играе за нищо. Тимът ще се изправи срещу Черно море на 30 май в решителна битка за последното място в Лигата на конференциите. Мачът ще бъде в Кърджали. 

В последната си среща Локомотив направи 0:0 у дома с ЦСКА 1948, а Арда загуби финала за Купата на България от ЦСКА-София с 0:1. 

В класирането Локомотив е втори с 60 точки, а Арда е четвърти с 49 точки и няма как да има разместване в класирането. 

За Локомотив аут е трайно контузеният Мартин Луков.

Съдия на двубоя ще бъде Георги Давидов.

Вероятни състави: 

Арда: Васил Симеонов, Мартин Костадинов, Милен Стоев, Никола Таравел, Александър Георгиев, Иван Тилев, Емил Мартинов, Деян Лозев, Румен Руменов, Георги Атанасов, Тонислав Йорданов.

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Конър Руан, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Георги Минчев