Локомотив приема Берое в трета среща от първата шестица. Мачът е днес от 19:30ч. на стадион "Локомотив".

Двубоят ще бъде и първият в Пловдив, в който ще дебютира системата за видеонаблюдение ВАР. Както е известно тя беше въведената през този сезон само в мачовете от първата шестица. 

"Смърфовете" продължават битката с ЦСКА-София за сребърните медали. ЦСКА води с точка - 56, а Локомотив е трети с 55 точки. В събота предстои решителния сблъсък между двата отбора и Локомотив трябва да победи задължително днес, за да влезе с поне две точки аванс в сблъсъка. Утре ЦСКА приема шампиона Лудогорец. 

В миналия кръг Локомотив спечели срещу шампиона Лудогорец с 2:1 в Разград, а Берое загуби с 0:2 у дома от Арда и сложи край на надеждите си за четвъртото място. Берое е шести с 37 точки. 

За Локомотив аут е трайно контузеният Мартин Луков. Наказан е Георги Минчев. 

За пловдивчани това ще е първото домакинство пред публика от края на октомври, след като миналата седмица мачът с ЦСКА 1948 беше отложен. Поради започването на подготовка за строителни дейности на трибуна "Бесика" тя беше затворена и билети за следващите мачовете за мачовете на Локомотив ще се продават само централната трибуна и "Спортклуб".

Това ще е трети мач между двата отбора. Като Локомотив спечели с 3:1 в Стара Загора, а в Пловдив двубоят завърши при резултат 1:1. 

Съдия на двубоя ще е Никола Попов. 

Вероятни състави: 

Локомотив: Илко Пиргов, Давид Малембана, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Кристиан Илич, Димитър Илиев, Александър Иванов

Берое: Душан Перниш, Илиас Хасани, Георги Ангелов, Теди Мезаг, Александър Василев, Кийлън Лебон, Александър Цветков, Иван Минчев, Гаюс Макута, Илиян Стефанов, Мартин Камбуров