Локомотив ще домакинства на тима от Трета лига Беласица в 1/8 финална среща в турнира за Купата на България. Мачът е днес от 17:30ч. на стадион Локомотив” в Пловдив.

Локомотив защитава трофея в турнира, след като през миналата година спечели Купата за втора поредна година за първи път в историята си.

В 1/16 финалите в турнира Локомотив се измъчи сериозно като гост на друг тим от Трета лига – Загорец. Локо победи с 4:3 след продължение. Беласица успя да изкара късмет и се класира директно за осминафиналите, след като беше изтеглен като единствения почиващ отбор. Преди това в предварителния кръг Беласица отстрани с 1:0 тима от Втора лига – Литекс.

Срещата е на директна елиминация и ако някой не победи в редовното време следват продължения, след които ако не бъде излъчен победител ще се прибегне до изпълнения на дузпи.

В миналия кръг от първенството в петък Локомотив не успя да победи и направи 1:1 с Етър у дома. Беласица последно игра в сряда, като направи 1:1 като гост на Пирин Гоце Делчев. Мачът на Беласица срещу Банско от последния кръг в Югозападната трета лига беше отложен заради участието в турнира за Купата.

В класирането в efbet Лига Локомотив е трети с 38 точки, а Беласица е на второто място в Югозападната трета лига с 43 точки с една по-малко от лидера Кюстендил.

Контузени за Локомотив са Мартин Луков и Лукас Масоеро. Наказани са Парвиз Умарбаев и Диниш Алмейда.

Съдия на срещата ще е Васил Минев.

Вероятни състави:

Локомотив: Илко Пиргов, Давид Малембана, Кристиан Илич, Кристиан Гомис, Лукас Салинас, Момчил Цветанов, Петър Витанов, Конър Руан, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Георги Минчев

Беласица: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Атанас Димитров, Марин Георгиев, Аспарух Шамкалов, Марти Таушанов, Владимир Гогов, Димитър Стоев, Аспарух Смилков, Стивън Кирилов, Патрик Попов