Локомотив Пловдив може да приеме ЦСКА с нова трибуна, пише "Тема спорт". Очаква се „Бесика“, където ще се помещават крайните фенове на черно-белите, да бъде открита за домакинството срещу армейците, което по програма е на 1 ноември. То бе отложено от седмия кръг заради ангажиментите на червените в Лигата на конференциите тогава. Срещата е планирана за 17:15 часа. Клубът и строителите правят всичко възможно секторът да получи всички документите до 1 ноември и да може за домакинството срещу ЦСКА отборът да разчита на още над 2000 привърженици, какъвто ще е капацитетът.

Както е известно, още в края на август феновете започнаха кампания за набиране на средства за специална хореография за първия двубой.

Ако нещо с документите се проточи, следващата опция за отварянето на „Бесика“ е 8 ноември (вторник), когато Локо е домакин на Лудогорец в среща от 17-ия кръг.

Предстои окончателното поставяне на всички седалки. Наскоро е била вкарана вода, а в най-скоро време секторът ще бъде захранен и с ток. Фасадата отвън вече е почти готова, както и вътрешните помещения. Последната дума ще има ДНСК, която ще издаде нужните актове за трибуната.

Така, ако всичко върви по план, за 1 ноември, Деня на будителите, феновете на Локо може да се събудят от своя сън, който да стане реалност и техният любим сектор да е готов.

Както е известно, строителите работят усърдно и по южната трибуна, която ще е за гостуващите фенове. Третият етап включва и сектор „Спортклуб“.

Засега всичко се движи по начертаните планове и напредъкът е виден от всяко едно пряко предаване на домакински мач на Локомотив Пловдив.