Футболистите на Локо Пд се изправиха един срещу друг в двустранна игра в събота. Спарингът бе проведен вместо отложения двубой от 7-и кръг на Първа лига с ЦСКА. Първоначално наставникът на смърфовете Александър Томаш имаше желание да се организира приятелски мач с друг отбор, но след като не се намери подходящ съперник с оглед заетостта на другите тимове, то специалистът предпочете да противопостави един срещу друг своите футболисти.

Той раздели подопечните си на два равностойни отбора. В единия на върха на атаката бе Димитър Илиев, а на другия Преслав Боруков. Пълноценно участие в двустранната игра взе и Петър Витанов, който до скоро лекуваше контузия. На разположение не бе само вратарят Пиргов, който все още се възстановява от вирусно заболяване. Двубоят завърши 2:2, а след края Томаш изрази задоволството си от физическото състояние на играчите.

“Имам забележки към спортно-техническата част. Там ни предстои още много работа, за да достигнем нивото, което искам да виждам. След мача проведохме и физически тестове, които дадоха много добри резултати. Именно поради тази причина съм доволен от професионализма на момчетата”, заяви Томаш за “Тема Спорт”.