Локомотив ще гостува на Лудогорец в среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Двубоят е днес от 18:00ч. на стадиона в Разград.

Локомотив защитава трофея си от миналата година, като тимът спечели трофея последните три сезона и не е губил в мач за Купата от 25 октомври 2017-а година, когато тимът беше елиминиран на осминафиналите от Славия с 2:1 след продължения.

Локомотив стигна до четвъртфиналите, след като отстрани доста трудно два тима от Трета лига - Загорец на 1/16 финалите с 4:3 след продължение и Беласица у дома с 2:1. Лудогорец отстрани Спортист Своге с 3:1, а на осминафиналите имаше тежък мач с Царско село, който спечели с 2:1.  

В последния кръг в първенството Локомотив направи 1:1 у дома с Берое, а Лудогореци победи Арда у дома с 1:0. 

През този сезон двата отбора се срещнаха три пъти. Локомотив успя да победи два пъти - във финала за Суперкупата, който беше спечелен с 1:0 в Разград и в среща от първенството в Пловдив, която завърши с успех с 3:2 на "смърфовете", а Лудогорец спечели в Разград с 3:1. 

Ако се стигне до равенство в редовното време следва продължения. Ако и след продълженията не бъде излъчен победител крайният изход ще бъде излъчен след изпълнение на дузпи.

За Локомотив аут са трайно контузените Мартин Луков и Лукас Масоеро. В състава на "смърфовете" се завръща капитанът Димитър Илиев, който заради травма пропусна мача с Берое.

За Лудогорец трайно контузен е Антон Недялков.

Съдия на двубоя ще бъде Драгомир Драганов. 

Вероятни състави:

Лудогорец: Пламен Илиев, Джордан Икоко, Жозуе Са, Оливие Вердон, Сисиньо, Анисе, Елвис Ману, Доминик Янков, Каули, Кирил Десподов, Клаудиу Кешеру

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Давид Малембана, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев, Петър Витанов, Момчил Цветанов, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев