Няма да има освободени в Локомотив Пд, ако не намерим достойни заместници на напусналите. Това каза старши треньорът на Локомотив Пд след първата тренировка на Лаута. Стивън Езе напуска, а Ален Ожболт предстои да бъде продаден на Слован Братислава, който има сериозен интерес към нападателя. 24 играчи се явиха на първото занимание от зимната подготовка. Сред тях са двама юноши – Кристиан Томов и Петър Петров, както и четирима футболисти на проби – Габриел Пасос, Жеферсон, Игор Хайнен и Мирза Хасанбегович. По-късно към тима ще се присъединят Милош Петрович, Парвиз Умарбаев и Ален Ожболт, който засега продължава да се готви с черно-белите.

От 20 януари до 5 февруари Локо отива на лагер в Белек, Турция, където ще изиграе 4 контроли – на 23 януари срещу Кайсар Казахстан на Стойчо Младенов, на 27 януари срещу словашкия Земплин Михаловце, на 31 януари срещу полския Арка Гдиня и на 4 февруари срещу Олимпик Донецк. На 8 февруари е петата контрола срещу Ботев Враца в Пловдив.

Все още асимилирам наградата, която получих за Футболист на годината в България, каза капитанът Митко Илиев. Започваме с приповдигнато настроение, сега предстоят тежки натоварвания. Целта е минимум да запазим третото място в края на сезона. Ще видим докъде ще ни стигнат силите, ще се опитаме да защитим и Купата на България. Мачовете, които изиграхме срещу лидерите ни дават сили и увереност. Смятам, че с потенциала, с който разполагаме, можем да се борим за нещо по-голямо. За мен няма значение къде играя – дали по-изтеглен назад, където имам повече свобода или като нападател, където вкарвам повече голове. За мен е важно да допринасям за отбора с голове и асистенции, защото чувствам, че тимът има нужда от мен, каза още Митко Илиев.