Локомотив загуби от шампиона Лудогорец с 0:3 в първата си контрола по време на лятната подготовка. Мачът се игра в Банско, където и двата отбора са на подготовка.

Лудогорец организира добра атака в 4-ата минута, когато Аслак фон Витри подаде към Якуб Пьотровски, който стреля, но Динко Хоркаш спаси. 

Последва изстрел на Димитър Илиев, но вратарят на Лудогорец спаси. 

Едно от новите попълнения на Локомотив Кристиян Пешов получи контузия и бе заменен в 12-та минута от Иван Михайлов. Пешов се сблъска с Кайо Видал.

Лудогорец поведе с 1:0 в 10-та минута. Марсел Хайстер проби по левия фланг, след което подаде на Доминик Янков, който стигна до аутлинията, след което финтира защитник на Локомотив, подаде към Матиас Тисера, който бе с гръб към вратата на Динко Хоркаш, но се обърна и прати топката в мрежата.

Лудогорец поведе с 2:0 в 24-ата минута. Защитниците на Локомотив Пловдив допуснаха груба грешка, а Матиас Тисера отне топката, след което преодоля и Динко Хоркаш, за да прати топката за втори път в неговата врата.

В 39-та минута изстрел на Димитър Илиев беше спасен.

Лудогорец поведе с 3:0 в 50-ата минута. Рай Насименто центрира в наказателното поле на Локомотив, където Илкер Будинов с глава продължи към Тодор Неделев, той направи един финт и пусна на празна врата на Педро Нареси, който не пропусна да се разпише и да направи резултата 3:0.

Последните 20 минути се изля сериозен дъжд над стадиона в Банско, но мачът продължи докрай и не беше прекъсван.

Локомотив играе на 1 юли срещу Хебър в следващата си контрола. 

Локомотив: Динко Хоркаш, Анас Хамзауи, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Пиер Зебли, Христо Иванов, Кристиян Пешов, Кристиан Мендоса, Бабакар Дион, Димитър Илиев, Алфа Конте (Кристиан Томов, Александър Георгиев, Ефе Али, Калоян Костов, Иван Михайлов, Георги Каракашев, Петър Андреев, Евандро, Аксел Велев)