Локо направи добър мач, но загуби нелепо гостуването си на Дунав с 1:0 в мач от поредния кръг на Първа лига. Победата на домакините дойде от измислена дузпа след почивката, а съдиите си навлякоха гнева на гостите и с още спорни решения.

Първите опасности бяха за Локо. В 19-а минута Бирсент Карагарен се откъсна зад отбраната на Дунав и стреля, но Филип Димитров изби в корнер. В следващата минута Асен Георгиев стреля с глава след центриране от корнер, но топката се отби в левия страничен стълб на Димитров.

След това на сцената излязоха съдиите. В 23-та минута Анте Аралица пусна чудесен пас, с който бяха изведени Буна и Бирсент Карагарен. Страничният рефер вдигна флага си за засада, но останаха сериозни съмнения в решението му. Междувременно и Дунав пропусна да открие резултата. При едно центриране вратарят Мартин Луков увисна и топката отиде към Ахмедов, който не успя да засече в опразнената пловдивска врата.

След почивката мачът се изнерви окончателно, а с решението си в 66-ата минута реферът Валентин Железов се превърна в главното действащо лице. Пехливанов засече едно центриране отдясно, топката се отби в корема на Милош Петрович, но съдията Железов реши, че бранителят е играл с ръка и посочи бялата точка. Станоев бе точен и вкара победния гол за домакините. До края Локо натисна, но не можа да изравни.

ДУНАВ - ЛОКО (ПЛОВДИВ) 1:0

1:0 Станоев (67)

Дунав: Димитров, Попадийн, М. Ковачев, Динков, Петров, Станоев, С. Ковачев, Коконов, Костадинов, Ндиайе, Ахмедов.

Локомотив Пд: Луков, Томашевич, Георгиев, Езе, Петрович, Ангелов, Банович, Буна, Умарбаев, Карагарен, Аралица.