Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) е набелязал български вратар, когото да привлече през зимата, разбра "Тема Спорт". Става въпрос за млад страж, с който ръководството на черно-белите вече е провело първоначални разговори. Засега името му се пази в тайна. Знае се само, че не е Димитър Шейтанов, който бе спряган. Въпросният вратар е с изтичащ договор през лятото на 2024-та. Надеждите на смърфовете са да го вземат още сега, ако прекрати отношенията си.

Както е известно, Динко Хоркаш също е с контракт до юни догодина и е засега не е подписал нов. Интерес към него не липсва както от чужбина, така и от България. Хърватинът е силно желан от Лудогорец, а и от ЦСКА 1948, който може да се раздели с Наумов, към когото има оферта от Кайзерслаутерн.

Не е изключено и Хоркаш да склони да остане на "Лаута". Въпреки това черно-белите са се заели бързо да решат въпроса с алтернатива за поста.

Днес или утре трябва да стане ясно дали черно-белите ще играят контрола в паузата за националните отбори. Опция за спаринг е Крумовград, който бе поет наскоро от Станислав Генчев. Локо Пд вече продължи за купата, а новакът в елита отпадна и в предстоящото прекъсване няма да имат официални ангажименти.