Локомотив загуби с 1:3 от новака Крумовград в среща от 23-ия кръг в елита. Мачът се игра на клубната база на Ботев в Коматево. След нулево първо полувреме Серкан Юсеин откри резултата в 55-та минута, а в 76-та Джунейт Али удвои. В 80-та Камдем си отбеляза автогол, а в края на двубоя Мичи Нтело вкара почетен гол за пловдивчани. За Крумовград това беше 5-та поредна победа, а за Локомотив втора поредна загуба. 

В 10-та минута след центриране от корнер бранителите на Локомотив не успяха да се справят много добре със ситуацията, но симвлочните домакини не успяха да се възползват и да направят чисто положение пред вратата на Томов.

В 43-та минута Мартин Райнов отправи удар, който премина покрай вратата на Георгиев.

В края на полувремето Алекс Колев беше изведен добре и отправи удар, но Томов изби в корнер. След корнера Тонев стреля с удар извън пеналта, но ударът му срещна напречната греда.

В 50-та минута Александър Колев стреля, но ударът му срещна напречната греда.

Три по-късно Димитър Тонев проби и отправи удар, но той премина покрай вратата.

В 55-та минута натискът на Крумовград даде резултат и домакините поведоха. Димитър Тонев центрира към Серкан Юсеин, който от точката на дузпата реализира за 1:0.

В 65-та минута Тонев напредна и отправи удар, който беше избит от Томов в корнер.

В 76-та минута Крумовград удвои преднината си. След голяма грешка в защитата на Локо се стигна до удар на Ренан, който Томов изби, а след това и Октай Юсеин стреля, но Паскалев изби от голлинията, при третата добавка обаче Джунейт Али не сгреши и вкара за 2:0. 

В 80-та минута Крумовград вкара и трети гол, след като Тонев подаде към Алекс Колев, който стреля, но Камдем се опита да изчисти от голлинията, но вкара кълбото в собствената си врата. 

В 86-та минута влезлият през втората част Владимир Медвед беше изгонен след втори жълт картон и Локо завърши с 10 човека. Той получи картона за симулация и така във втори пореден мач "смърфовете" получиха червен картон, след като преди седмица в двубоя срещу Хебър беше изгонен Ангел Лясков.

В последните секунди Бабакар Дион центрира, а Мичи Нтело засече с глава и вкара дебютния си гол за Локо, който обаче само оформи крайния резултат - 3:1.

В класирането Локомотив е пети с 41 точки, а Крумовград е на 7-то място с 33 точки.

В следващия кръг Локомотив ще е домакин на Етър на 8 март. 

Крумовград: Янко Георгиев, Матей Шимич, Божидар Кацаров, Клайдер Маседо, Вячеслав Велев, Ренан Ареяс, Серкан Юсеин, Джунейт Али, Димитър Тонев (Китан Василев 81 мин.), Диего Рапозо (Патрик Луан 62 мин.), Александър Колев

Локомотив:  Кристиан Томов, Оливие Камдем, Мартин Паскалев, Хорхе Сегура, Кристиян Пешов (Петър Андреев 79 мин.), Бабакар Дион, Евандро, Мартин Райнов, Йоан Баи (Владимир Медвед 60 мин.), Христо Иванов (Мичи Нтело 60 мин.), Димитър Илиев