Локомотив е домакин на Славия в двубой от 10-ия кръг в елита. Мачът е днес от 17:30ч. на стадион “Локомотив”.

Локо е в уникална серия от 8 поредни победи, което отборът никога не е правил в един сезон и ако победи и днес ще направи нов рекорд – ще изравни най-дългата победна серия въобще, която е 9 поредни успеха и е постигната в два сезона – 2002-2003 и 2003-2004.

В миналия кръг Локо победи с 1:0 Етър като гост, а Славия загуби от Локомотив София като домакин с 1:2, а след двубоя беше уволнен треньорът Хосе Мария Бакеро, а тимът е с нов треньор – Иван Колев.

Локомотив е лидер в класирането с 25 точки, а Славия е на 14-то място с 4 точки.

Трайно контузени за Локомотив са Калоян Костов и Тодор Павлов. Христо Иванов и Ангел Лясков се контузиха в двубоя с Етър, но се очаква да са в групата за днешната среща, защото травмите им не се оказаха сериозни.

Рефер на сблъсъка ще е Драгомир Драганов.

Вероятни състави:

Локомотив: Динко Хоркаш, Оливие Камдем, Ефе Али, Хорхе Сегура, Кристиян Пешов, Бабакар Дион, Евандро Лима, Георги Каракашев, Джовани, Димитър Илиев, Георги Минчев

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Виктор Генев, Сибири Кейта, Емил Мартинов, Кристиян Стоянов, Кристиан Добрев, Йон Бакеро, Галин Иванов, Владимир Николов