Локомотив Пловдив взе точка от борещия се за титлата ЦСКА и направи 1:1 на стадион "Българска армия". Назон откри в 9-та минута, в 41-та минута Ерик Сорга изравни, а в 85-та минута ЦСКА изпусна дузпа. Така Локо стана първият отбор, който взима точки от ЦСКА от началото на годината. 

В 9-та минута ЦСКА успя да открие, топката беше насочена към Линдсет, но се получи рикошет в играч на Локомотив и тя достигна до Назон, който с удар в наказателното поле порази вратата на гостите - 1:0.

В 16-та минута удар на Димитър Илиев беше уловен от Бусато.

В 21-та минута Хоркаш изби удар на Назон в корнер. 

В 28-та минута отново решителна намеса на Хоркаш не позволи на Назон да удвои резултата. 

В 36-та минута от Локомотив имаха претенции за дузпа, след като Димитър Илиев падна в пеналта след сблъсък с Амос Юга, но съдията не отсъди дузпа и не беше привикан от ВАР арбитрите.

Локо успя да изравни в 41-та минута, Димитър Илиев пусна страхотен пас по тревата към Ерик Сорга, който вкара след изстрел от границата вратарското поле. Първоначално голът беше отменен, но след преглед с ВАР той беше зачетен - 1:1.

В 52-та минута Брадли де Нойер беше изведен сам срещу Хоркаш, но ударът му беше спасен. Драгомир Драганов беше привикан на ВАР за евентуална дузпа за нарушение срещу де Нойер, но след прегледа той не отсъди наказателен удар.

В следващите минути Жеферсон стреля над вратата.

В 85-та минута ЦСКА получи дузпа, след като Гарсес беше фаулиран от Мартин Паскалев в пеналта. Юрген Матей изпълни дузпата, но топката срещна гредата и да Локомотив измъкна точка. 

С равенството Локомотив е четвърти с 38 точки, а ЦСКА продължава да е лидер с 54 точки, но при победа на Лудогорец утре срещу Пирин разликата ще стане само една точка. 

Локомотив е домакин на Берое следващата седмица, но все още няма дата за двубоя. 

ЦСКА: Густаво Бусато, Юрген Матей, Амос Юга, Християн Петров, Марселино Кареасо, Джеферсон, Тобиас Хайнц (Бисмарк Чарлс 67 мин.), Йонатан Линдсет, Брадли де Нойер, Дюкенс Назон (Тибо Вион 83 мин.), Маурисио Гарсес

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Милош Петрович, Бабакар Дион, Пиер Зебли, Петър Витанов (Христо Иванов 82 мин.), Джовани (Георги Каракашев 71 мин.), Димитър Илиев (Джовани Трупе 90+4 мин.), Ерик Сорга (Денислав Александров 82 мин.)

Снимка: Спортал