Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш ще може да разчита на бразилеца Джовани за предстоящото гостуване на Берое. Мачът е в петък (26 август) от 21:00 часа.

Както е известно, кариоката подписа с черно-белите преди около 20 дни, но документите му не бяха готови. През тази седмица ръководството на пловдивчани ще финализира обработката им и той ще получи право да играе в официалните мачове.

„Надявам се да е добре с адаптацията. Знаете, че при бразилците тя е малко по-специфична и протича по различен начин. Дъглас Коща не записа и минута в първите 6 месеца в Украйна, но това не означава, че е слаб футболист“, заяви Томаш. „Аз съм убеден в качествата на всички играчи, които привлякохме. Стремим се по най-бързия начин те да се впишат в колектива“, категоричен бе специалистът.

За гостуването в Стара Загора Томаш няма да може да разчита на Александър Василев, който получи червен картон при визитата на Локо Сф (0:0) преди седмица. Аут е и вратарят Илко Пиргов, който се възстановява след заболяване.