Неочаквани визови проблеми сполетяха Локомотив Пд преди гостуването на Страсбург за мача реванш от третия кръг на Лига Европа, който е в четвъртък от 21.30 часа. Черно-белите пътуват утре в 11 часа за Франция, но френското посолство отказа визи на двама основни играчи на пловдивския тим – Парвиз Умарбаев и Стивън Езе. Причината е, че били от рискови държави – Таджикистан и Нигерия. От посолството са изтъкнали, че трябва съгласие от шенгенските страни, за да издадат необходимите документи.

Парвиз Умарбаев 99.9 процента ще получи визата си в 16 часа, по-трудно е с Езе, но се надяваме до края на деня нещата да се разрешат. Сезирахме за проблема УЕФА и Външно министерство, заяви административният директор Атанас Узунов. В 16 часа президентът на Локо Христо Крушарски лично отива във френското посолство, за да провери как се движат нещата.

Припомняме, че вчера Локо отнесе наказание от УЕФА, тъй като чиновниците от Европейската футболна централа „съзряха“ прояви на расизъм от страна на черно-белите фенове към играчи на гостите на първия мач със Страсбург на Лаута. Сега пък футболисти на черно-белите стават жертва на дискриминационно отношение от страна на висшестоящи органи.