Локомотив се поизмъчи при гостуването си на Добурджа в Добрич за Купата и трябваше да минава през продължения, за да достигне до осминафиналите в турнира. Пловдивчани спечелиха с 4:3 след продължения. Мачът започна с бърз гол на Димитър Пиргов в самото начало на двубоя. В 18-та минута Добруджа остана с човек по-малко, а Дион изравни в края на първата част. В началото на второто полувреме Каракашев изведе Локо напред в резултата, но в самия край на редовното време Андриан Димитров изравни и трябваше да се играят продължения. С голове на Бабакар Дион и Георги Минчев от дузпа Локо стигна до победата в продълженията, а в края Шериф Осман оформи крайния резултат. 

В 7-та минута след центриране от корнер Димитър Пиргов засече с глава и откри резултата за домакините - 1:0.

В 18-та минута Добруджа остана с човек по-малко, след като Светослав Николов удари с лакът в лицето Кристиян Пешов. Съдията Михаел Павлов даде директен червен картон на играча на Добурджа. 

В 40-та минута Локо изравни, след като Бабакар Дион центрира към Минчев, но топката влетя в мрежата на Ковачев след центрирането на Дион, а Минчев не успя да играе с топката и така попадението беше записано на името на Дион - 1:1.

В 47-та минута Локо направи пълен обрат. След хубава атака Джовани намери Дион, който с едно докосване веднага центрира към Георги Каракашев, който игра с глава и вкара за 1:2.

В 53-та минута Емануил Манев отправи удар, който Хоркаш изби, а след това топката достигна до Андриан Димитров, който стреля, но вратарят на Локо отново спаси.

В 62-та минута след удар на Димитър Илиев Ковачев изби в корнер.

В 86-та минута Минчев стреля, но над вратата.

В 89-та минута Добурджа шокира Локомотив и успя да изравни резултата. След дълго подаване на Петко Цанков Александър Георгиев сгреши и топката отиде при Андриан Димитров, който пое топката и с хубав удар от границата на пеналта направи 2:2. 

До края на редовното време Локо опита да поведе и да спечели двубоя, но не успя да стигне до чисто голово постижение. 

Така мачът влезе в продължения. 

В 4-та минута от добавеното време играещият под наем от Локомотив в Добруджа Кристиан Пинеда стреля с глава, но покрай вратата.

В 98-та минута Локо излезе напред в резултата. Джовани центрира в наказателното поле към Бабакар Дион, който отблизо засече за 2:3.

В края на първото продължение Добруджа можеше да изравни резултата, но удар на Димитър Пиргов с глава след изпълнение на корнер срещна напречната греда.

В 110-та минута Локо получи дузпа за нарушение на Здравко Серафимов срещу Джовани в пеналта. Георги Минчев застана зад топката и не сгреши за крайното 2:4.

В 114-та минута Андриан Димитров стреля, но Томов изби. 

В последните секунди на двубоя Добурджа вкара още един гол, след като Шериф Осман получи топката в пеналта и вкара за 3:4.

Така Локомотив се класира за осминафиналите на турнира, които ще бъдат догодина. 

Следващият петък Локомотив е домакин на Берое в среща от елита. 

Добруджа: Христо Ковачев, Иван Иванов, Димитър Пиргов, Петко Цанков, Ивайло Минчев, Емануил Манев (Здравко Серафимов 69 мин.), Янчо Андреев (Стефан Митев 72 мин.), Милен Гамаков (Кристиан Пиндеа 86 мин.), Шериф Осман, Светослав Николов, Андриан Димитров 

Локомотив: Динко Хоркаш (Кристиян Томов 112 мин.), Кристиян Пешов (Александър Георгиев 81 мин.), Оливие Камдем, Мартин Паскалев, Ивайло Иванов (Иван Кръстев 115 мин.), Георги Каракашев (Виан Станков 106 мин.), Бабакар Дион, Джовани (Станимир Празов 119 мин.), Лео Сена (Пламен Петров 119 мин.), Димитър Илиев, Георги Минчев