Носителят на последните два трофея в турнира за Купата на България Локомотив отпадна на четвъртфиналите през този сезон, след като загуби с 1:2 след продължение от шампиона Лудогорец като гост. 

До 37-та минута пред двата отбора не се откриха никакви чисти голови положения. 

В 37-та минута Лукас Салинас центрира от фаул, а Диниш Алмейда засече центрирането с глава, но топката премина покрай вратата, а малко по-късно удар на Минчев също премина покрай вратата.

В 47-та минута Лудогорец успя да открие резултата. Текпетей центрира към Сотириу, който засече с глава и откри резултата.

По-малко от минута след гола на Лудогорец Карагарен намери много добре Руан в наказателното поле, но ударът на англичанина от границата на вратарското поле беше спасен от вратаря на Лудогорец.

В 55-та минута удар на Чибота беше уловен от Илко Пиргов.

В 59-та минута Руан центрира, топката рикошира в крака на Терзиев и можеше да изненада Кахлина, но той успя да избие в корнер.

В 62-та минута удар на Момчил Цветанов беше спасен от Кахлина.

В 88-та минута Цветанов отправи нов удар, но отново Махлина успя да спаси и да избие в корнер.

Локомотив успа да изравни и да вкара мача в продължение в последните секунди. Диниш Алмейда пусна по тревата пас към Георги Минчев, който засече и реализира за 1:1. 

В 98-та минута Диниш Алмейда засече центриране на Цветанов с глава, но Кахлина улови.

В 104-та минута удар на Кешеру в наказателното поле премина в аут. 

Последва удар на Илич, който беше отразен от Кахлина.

В 114-та минута Чибота успя да се справи със защитата на Локомотив, остана сам срещу Пиргов и успя да го преодолее за 2:1.

Секунди по-късно и Текпетей пробва удар, който беше спасен от Пиргов.

След края на двубоя Паоло Уртадо и Джордан Икоко се сдърпаха и бяха изгонени с директни червени картони. 

Така Локомотив отпадна от турнира за първи път от октомври 2017-а година, а Лудогорец се класира за полуфиналите и ще очаква жребия в четвъртък. 

В събота Локомотив гостува на Арда в среща от първенството. 

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману (Каули 66 мин.), Пиерос Сотириу (Клаудиу Кешеру 96 мин.), Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Стефан Баджи (Абел Анисе 89 мин.), Бернард Текпетей (Жосуе Са 118 мин.), Вандерсон (Мавис Чибота 46 мин.)

Локомотив: Илко Пиргов, Кристиан Гомис, Давид Малембана, Диниш Алмейда, Бирсент Карагарен (Кристиан Илич 89 мин.), Николай Николаев (Димитър Илиев 69 мин.), Петър Витанов, Момчил Цветанов, Лукас Салинас (Паоло Уртадо 79 мин.), Конър Руан, Георги Минчев