Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) загуби втората си контрола от началото на зимната си подготовка. “Черно-белите” отсъпиха с 0:2 на Динамо (Тбилиси). Срещата се проведе от 14:30ч. българско време на терените на “Топкапъ” в Белек.

В 4-ата минута играч на грузинците стреля от дистанция, като Динко Хоркаш трябваше да се намесва. В 15-ата минута Евандро центрира от фаул, топката тупна пред стража на гостите, който я изби в корнер. В 29-та минута състезател на Динамо шутира от дистанция, а Хоркаш съумя да се намеси.

В 71-ата минута “сините” откриха резултата. Атака от ляво завърши с изстрел на Имран Омар, Пиргов не успя да избие добре топката и кълбото влетя за 0:1. В 79-ата минута Гиорги Маисурадзе проби по десния фланг и центрира в наказателното поле на пловдивчани към Станислав Биленки, който засече, но стражът на “черно-белите” бе на мястото си. Локомотив отговори с два шанса, които се откриха през Ивайло Димитров. В заключителните секунди Динамо стигна до второ попадение – Саба Квададжани бе точен с глава за крайното 0:2.

На 21.01 Локомотив ще мери сили със Зоря (Луганск). Мястото и часът на срещата ще бъдат обявени на 20.01.

Локомотив игра в състав: Хоркаш, да Силва, Паскалев, Павлов, Томашевич, Зебли, Иванов, Илиев, Евандро, Александров, Сорга (Пиргов, Трупе, Луан, Петрович, Ал. Георгиев, Витанов, Каракашев, Педриньо, Дион, Сулев, Димитров)