Локомотнив Пд продължава успешно да брани Купата на България, която спечели миналата година. Черно-белите се класираха за полуфиналите, след като надвиха с 2:0 гостуващия на Лаута втородивизионен тим на ЦСКА 1948, отстранил в предишния кръг елитния Берое. Домакините бяха по-класният отбор и заслужено спечелиха, като победата им можеше да бъде и по-убедителна.

Мачът ще се започни и с непростимия пропуск на аржентинския защитник Лукас Масоеро от състава на черно-белите в началото на срещата. в 6-ата минута той стреля с глава след центриране отдясно, топката се отби в страничната греда и попадна у негов съотборник, който му подаде успоредно на вратата. буквално от половин метър, вместо на чукне топката в зейналата пред него празна врата, Масоеро уцели напречната греда. Пропускът спокойно може да бъде записан като един от най-фрапиращите в историята на родния футбол. Малко след това мощен шут на Диниш Алмейда профуча край страничната греда. Постепенно гостите поизравниха играта и започнаха да поглеждат по-смело към вратата на смърфовете. В 41-та минута обаче Аралица подаде към Бирсент Карагарен, който центрира по земя. Димо Атанасов опита да изчисти с шпагат, но вместо това топката срещна ръката му и реферът даде дузпа. Капитанът Димитър Илиев реализира хладнокръвно и изведе Локо напреду, а Атанасов получи жълт картон.

В 65-ата минута той бе изгонен за втори жът картон, след като фаулира Димитър Илиев при една контраатака и гостите останаха с 10 души на терена. Минута по-късновратарят на червените Наумов блокира силен удар на Йосип Томашевич, преодолял последният защитник в отбраната на "червените". В 67-ата минута черно-белите удвоиха преднината си, след като Бирсент Карагарен с премерен удар с левия крак от границата на наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл. След този гол Локо продължи да контролира мача, а вратарят на гостите трябваше да спасява два удара на Момчил Цветанов и един на Димитър Илиев. Към края на мача феновете на Локо запяха химна на България, който прозвуча и преди началото на срещата по случай днешния национален празник.

ЛОКОМОТИВ (ПД) - ЦСКА 1948 2:0
1:0 Димитър Илиев (42 д)
2:0 Бирсент Карагарен (67)

Локомотив (Пд): 1. Пиргов, 5. Малембана, 25. Масоеро, 4. Акиниеми, 50. Томашевич, 61. Алмейда, 9. Карагарен, 16. Салинас, 7. Цветанов, 14. Д. Илиев, 77. Аралица

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 88. Шоколаров, 21. Василев, 5. Минков, 30. Атанасов, 20. Сандански, 8. Климентов, 9. Пешов, Шопов, 17. Младенов, 99. Гущеров