Отборът на Черно море победи Локомотив (Пловдив)с 3:1 в завръщането на Георги Илиев на стадион "Тича". Мачът бе от програмата на 1-ия кръг на efbet Лига. Анте Аралица отбеляза с глава след центриране на Георги Илиев от корнер в 15-тата минута. Аристоте Ндонгала изравни в 30-тата минута, а Исмаил Иса в 51-тата минута направи пълен обрат. Димитър Илиев си отбеляза нелеп автогол, с който се оформи крайният резултат.

В началните минути от мача гостите от Пловдив опитаха по-агресивен подход, като наложиха високо темпо на игра и стигнаха до изпълнение на четири корнера и още две статични положения.

"Смърфовете" успяха да стигнат и до откриване на резултата, като именно след ъглов удар на Георги Илиев, Анте Аралица скочи над бранителите на съперника и от близка дистанция, с глава, прати кълбото в мрежата.

Последваха нови две ситуации пред Дюлгеров, но той бе на ниво и се справи с далечните изстрели към своята врата.

Постепенно домакините не само изравниха играта, но и на свой ред опитаха да притиснат съперника си.

Тактиката на състава сработи и варненци изравниха след чудесно изпълнение на Ндонгала след точно половин час игра.

Нов негов пробив можеше да направи обрата факт, но този път късметът не бе на негова страна.

Родриго се отчете с много технично изпълнение малко преди почивката, като опита да отиграе с пета центриране в наказателното поле на Луков. Кълбото премина покрай бранителите на гостите, но за нещастие на състезателя на "моряците" се отби в страничната греда и излезе в аут.

Това бе и последната по-сериозна опасност пред една от двете врати, като почивката дойде при равенство - 1:1.

През второто полувреме Черно море приключи интригата по безмилостен и мигновен начин, като стигна до отбелязването на нови две попадения, с което сложи точка на спора.

Само 7 минути след почивката Исмаил Иса изпревари защитника пред себе си и разстреля Луков за 2:1, давайки преднина на своя тим.

Крайното 3:1 бе оформено от Димитър Илиев, който прати топката в собствената си врата след 68 минути игра. Лидерът на пловдивчани не успя да се ориентира добре в една от акциите на съперника, протегна крак напред, кълбото се отби в коляното му и влетя в мрежата на Луков за 3:1.