Сериозен проблем изниква пред ръководството на Локомотив Пловдив. Той е свързан с бъдещата тренировъчната база за детско-юношеската школа, която се намира в жилищен район "Тракия".

Както е известно, клубът получи от Община Пловдив терен от 49 декара, върху който трябваше да бъдат изградени игрища за подготовка на отборите от "черно-бялата" академия. Според инвестиционните планове от 2020 година строежът на модерна футболна база щеше да струва 6.35 млн лева.

Разрешителното за строеж бе издадено преди 3 години, а един от собствениците на клуба Христо Крушарски обеща през февруари тази година, че до лятото ще има изградени две футболни игрища. Към този момент обаче теренът е подравнен, но предстоят изкопни работи за дренаж и чак тогава може да се започне със същинската работа по игрищата.

Проблемът е, че ако до ноември няма нищо построено, то Локомотив Пловдив може да загуби мястото за тренировъчната база, тъй като не се спазват подписаните договори, както и поетите ангажименти и срокове, твърди "Тема спорт".