Локомотив Пд изпусна Славия като гост и завърши 2:2, като не успя да си осигури предсрочно първото място в Група Б на втората осмица. Черно-белите допуснаха гол още в началото, но след това осъществиха пълен обрат в резултата и играта и показаха, че са в добра форма преди големия сблъсък срещу Ботев на финала за Купата на България на 15 май. В самия край обаче белите успяха да изравнят. Президентът на Локо Христо Крушарски разигра невиждано шоу преди мача. Той се появи на терена по съдийски екип и заяви, че иска да свири мача. Босът на "смърфовете" добави, че иска да "напомпа" футболистите си за финала в турнира за Купата на България. След това Крушарски седна в официалната ложа до боса на домакините Венцеслав Стефанов, като продължи да носи съдийската фланелка.

Славия започна по-активно и откри още в 5-тата минута. Чунчуков се разписа с плътен удар от границата на пеналта, след като Тасевски пропусна една топка за него. Белите пропуснаха още 2-3 ситуации, а в 28-ата минута Велковски нацели гредата от фаул. Постепнно гостите овладяха инициативата и изравниха 10 минути преди края на първото полувреме. Ален Ожболт изведе Димитър Илиев сам срещу вратаря и капитанът на черно-белите не сгреши.

В 54-ата минута Локо логично поведе, след като разигра добра атака отляво, Ожболт върна към Елитон и той прониза мрежата с плътен ударв ниско по тревата в близкия ъгъл. Славия изглеждаше в нокдаун, а гостите пропуснаха още положения чрез Момчил Цветанов, Ожболт, който удари греда и Карагарен. В добавеното време обаче Чунчуков успя да спаси точката за Славия. Така Локо продължава да е начело в Група Б с 2 точки аванс пред белите преди последния кръг на груповата фаза, в който посреща Септември, а Славия гостува на Дунав.

Славия - Локомотив (Пд) 2:2

1:0 Чунчуков (4)
1:1 Илиев (35)
1:2 Елитон (54)
2:2 Чунчуков (90)

СЛАВИЯ: 1. Петков, 25. Томбак, 15. Станисавлевич, 38. Гамаков, 19. Велковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 35. Йомов, 14. Тасевски, 11. Кирилов, 9. Чунчуков

ЛОКО ПД: 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 50. Томашевич, 91. Буна, 61. Елитон, 20. Петрович, 7. Цветанов, 10. Умарбаев, 12. Ожболт, 14. Илиев