Локомотив постигна трета победа през сезона и първа като гост, след като се справи с Ботев Враца като гост с 1:0. Единственото попадение вкара Бирсент Карагарен в 71-та минута. Пловдивчани играха с човек повече почти цял мач, след като в началото на двубоя Венцислав Христов от Ботев Враца беше изгонен с директен червен картон.

Двубоят се игра в много тежки условия. Първото полувреме валя проливен дъжд, който наводни терена и затрудни и двата отбора. 

В 9-та минута Карагарен стреля, но над вратата. 

В 10-та минута врачани останаха с 10 човека, след като Венцислав Христов беше изгонен с директен червен картон. Нападателят направи много глупава постъпка, след като удари в центъра на терена Райън Бидунга при спряна игра. Съдията видя това и веднага вдигна червен картон на Христов.

В 14-та минута центриране на Матеус Да Силва изненада Костов, а топката се удари в напречната греда и се получи сериозно разбъркване, първо Боруков опита с пета да вкара, но Костов спаси, а след това удар на Димитър Илиев беше избит от голлинията от Мартин Кавдански. 

В 22-та минута Чавдар Ивайлов стреля неточно от фаул. 

В 38-та минута удар на Жан-Пиер Да Силва беше спасено от Пиргов.

В края на първото полувреме Матеус Да Силва стреля, но покрай вратата на Костов.

В 50-та минута Боруков се оказа сам срещу Костов след грешка в защитата на Ботев Враца, но ударът на нападателят беше право във вратаря на врачани. 

В 64-та минута Димитър Илиев отправи много хубав изстрел с глава от трудна позиция след центриране на Да Силва, но ударът премина покрай вратата.

Домакините отговориха с удар от дистанция на Мендоса, който беше уловен от Пиргов.

В 69-та минута Переа изведе много добре Генов, който стреля, но Пиргов изби в корнер. 

В 71-та минута Локомотив успя да открие резултата. Матеус Да Силва центрира в наказателното поле, а Мендоса се опита да изчисти, но топката попадна при Карагарен, който с хубаво изпълнение не остави шансове на Костов - 0:1.

В 79-та минута Евандро опита да вкара с удар зад центъра, но топката премина покрай вратата. 

В 85-та минута Евандро получи хубав пас от Каракашев в наказателното поле, но не успя да уцели вратата.

Мартин Атанасов засече центриране с глава в 86-та минута, но Пиргов спаси. 

Така Локомотив постигна първи успех като гост от ноември 2021г. С победата тимът вече е втори с 9 точки, а врачани останаха девети с 4 точки. 

На 8 август Локомотив посреща Арда в среща от петия кръг в първенството. 

Ботев Враца: Красимир Костов, Мартин Кавдански, Луиз Соарес, Диего Фераресо, Даниел Генов, Чавдар Ивайлов (Мартин Атанасов 83 мин.), Браян Переа, Жан Пиер Да Силва, Браян Мендоса, Стефан Гаврилов (Мирослав Маринов 89 мин.), Венцислав Христов

Локомотив: Илко Пиргов, Матеус Да Силва, Мартин Паскалев, Раян Бидунга, Йосип Томашевич, Бабакар Дион (Евандро 68 мин.), Георги Каракашев (Милош Петрович 90 мин.), Пиер Зебли, Бирсент Карагарен (Александър Василев 90 мин.), Преслав Боруков (Ивайло Димитров 85 мин.), Димитър Илиев