Локомотив сложи край на серията си от четири поредни мача без победа и се справи с Хебър с 2:1 като гост. Ивайло Димитров откри за пловдивчани, но Ивайло Михайлов изравни. Победата донесе Джовани в 62-та минута. 

Още в 4-та минута Джовани отправи изстрел, но Дебърлиев спаси. 

Само секунди по-късно Арсенио Валпорт остана сам срещу Хоркаш, но вратарят на Локомотив се справи със ситуацията. 

В 27-та минута Карагарен стреля от дистанция, но изстрелът не беше точен.

В 30-та минута Локомотив излезе напред в резултата. Евандро беше намерен добре и с едно докосване подаде към Ивайло Димитров, който стреля от дъгата на пеналта и не остави шансове на Дебърлиев за 0:1. 

В 35-та минута Каракашв стреля, но ударът му беше неточен. 

В 44-та минута удар от фаул на Карагарен срещна напречната греда.

В добавеното време на първата част Хлеб Бухал реализира изравнително попадение, но то беше отменено заради засада. 

В 50-та минута Венсан Марсел отправи изстрел, но той беше уловен от Дебърлиев. 

В 55-та минута Марсел пусна пас към Ивайло Михайлов, който с удар от границата на вратарското поле не остави шансове на Хоркаш за 1:1.

В 62-та минута удар на влезлият през втората част Дион беше отразен от Дебърлиев, само секунди по-късно Джовани стреля от границата на наказателното поле имаше и рикошет в играч на Хебър, а Дебърлиев не успя да избие топката и тя влетя в мрежата му за 2:1.

В 89-та минута Матеус стреля, но Дебърлиев изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар отново бразилеца имаше шанс да отбележи, но удара му с глава срещна напречната греда. 

Така Локомотив спечели много ценни три точки. Тимът ще зимува като четвърти с 33 точки, а Хебър остава 15-ти с 12 точки. 

Следващият мач на Локомотив е на 27 ноември - гостуване на Марек в Дупница в 1/16 финалите в турнира за Купата на България. 

Хебър: Петър Дебърлиев, Ивайло Михайлов, Хлеб Бухал, Алехандро Гарсия, Роберт Мазан, Корнел Осира, Богомил Божуркин, Мартин Михайлов, Венсан Марсел, Октай Хамдиев (Пламен Крумов 70 мин.), Арсенио Валпорт (Адеринсола Есеола 70 мин.)

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Райън Бидунга, Йосип Томашевич, Джовани (Преслав Боруков 67 мин.), Георги Каракашев (Александър Василев 89 мин.), Евандро (Бабакар Дион 57 мин.), Димитър Илиев, Бирсент Карагарен (Луан 89 мин.), Ивайло Димитров (Милош Петрович 57 мин.)