Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) гостува тази вечер на Левски (София) в мач от 7-мия кръг на Ефбет лига. Срещата е от 20:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“, а главен рефер ще бъде Ивайло Стоянов. Локомотив проведе снощи своето занимание в столицата. „Черно-белите“ тренираха на базата на БФС в Бояна. Това ще бъде поредния сериозен тест за черно-белите, които започнаха отлично сезона и в момента са на 3-то място в класирането, направиха отлични мачове и в Лига Европа. Сините са втори в подреждането, с по-добра голова разлика, така че мачът се очертава като голямото дерби на кръга. В последните години Локомотив играе успешно срещу Левски на Герена и сега отборът на Бруно Акрапович се надява да си тръгне поне с точка от гостуването, още повече, че тимът на Петър Хубчев все още не е намерил оптималния си облик.

Двубоят ще бъде своеобразно заръщане на новия спортен директор на Локомотив Георги Иванов на Герена. В Левски той изкара едни от най-добрите си години като футболист, беше и старши треньор и спортен директор.

 

Групата на Локомотив:

Мартин Луков, Илко Пиргов, Милош Петрович, Стивън Езе, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Николай Николаев, Петър Витанов, Един Бахтич, Елитон Жуниор, Парвизджон Умарбаев, Георги Илиев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица, Ален Ожболт