Локомотив Пд изхвърли Левски от Лига Европа, след като го победи на Герена с 2:1 в последния кръг на efbet Лига. Сините трябваше да спечелят, за да си осигурят поне бараж за евротурнирите. Черно-белите пък бяха вече саи осигурили място в Европа след спечелването на Купата на България. Те играха единствено за честта си и го направиха по най-добрия начин. Насиру Мохамед откри за домакините още в 5-ата минута, а 5 минути по-късно Станислва Костов пропусна да удвои, след като удари гредата. Доминик Малонга донесе пълен обрат за Локо с попаденията си в 33-ата и 75-ата минута.

Междувременно ЦСКА си бетонира второто място и директна квота за Лига Европа след 5:0 у дома срещу Берое с голове на Евандро в 4-тата, Антов в 24-тата, Тиаго в 70-ата от дузпа и 77-ата и Али Соу в 81-та минути. От поражението на сините се възползва Славия, който удари с 3:1 у дома шампиона Лудогорец с попадения на Кръстев в 12-ата, Попадийн в 29-ата и Кирилов в 45-та минути и почетен гол на Битон в 73-та. Гостите играха в голяма част от мача с човек по-малко, след като Сисиньо бе изгонен за удар ез топка срещу Бенгюзов в 37-та минута.

Така шампионът Лудогорец завърши със 72 точки и ще играе в квалификациите на Шампионската лига. ЦСКА е втори с 59 точки и ще играе в Лига Европа. Славия е трети с 55 точки и ще играе бараж за Лига Европа срещу седмия Ботев идния уикенд в един мач в София. Левски остана 4-ти с 53 точки, пред Локо със същия актив и по-лоши показатели в директните мачове. На 6-о място е Берое с 49 точки.