Локомотив ще е домакин на Левски днес в дербито на кръга в елита. Двубоят е днес от 17:45ч. на стадион "Локомотив"

Мачът беше под въпрос дали ще се играе в Пловдив заради ремонта на стадиона. От БФС позволиха мачът да е на Лаута, а от Локомотив подготвиха по-добър сектор за гости, който е на централната трибуна. В момента заради ремонта на стадиона тимът разполога само с две трибуни. 

Мачът е доста важен и за двата отбора, защото Левски се бори за място в топ 4, а Локомотив ще се опита да влезе в първата шестица. Левски е четвърти с 54 точки, а Локомотив е на седма позиция с 47 точки. 

Пловдивчани бяха изместени от шестото място от Славия и ако днес направят равенство или загубят ще останат седми. При победа Локомотив ще играе в първата шестица. 

В миналия кръг Локомотив направи 1:1 със Славия като гост, а Левски победи с 2:0 Септември като домакин. 

Аут за Локомотив е Пиер Зебли, който е наказан, а за Левски също заради наказания няма да играят Андриан Краев и Филип Кръстев. 

Съдия на двубоя ще е Драгомир Драганов. 

Вероятни състави: 

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Георги Каракашев, Денислав Александров, Христо Иванов, Джовани, Димитър Илиев 

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петри, Ноа Сонко Сундберг, Келиан ван дер Кап, Уендерсон Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Роналдо, Ивелин Попов, Уелтон, Рикардиньо