Локомотив Пд и Арда поделиха точките след безлично нулево равенство на Лаута. Двубоят изобилстваше от единоборства, двата тима допускаха доста брак в действията, видяхме малко положения и неособено качествен футбол. Гостите играха доста агресивно, успяха да прекъснат връзките в играта на домакините, не се затвориха, а опитваха да се надиграват с тима на Бруно Акрапович. Локо пропусна шанса да се изравни по точки с втория в класирането Левски, който снощи завърши 1:1 като гост на Берое. Черно-белите са на трета позиция с 37 точки - две по-малко от сините, и на 2 пункта пред четвъртия ЦСКА, който от 18 часа днес посреща лидера Лудогорец.

Първото полувреме не впечатли почти с нищо. В 18-та минута Деян Лозев от Арда пропусна с глава от отлична позиция след центриране отляво. Сле това гостите вкараха гол, но той бе правилно отменен заради фаул на Василев срещу вратаря на Локо Мартин Луков. Черно-белите отвърнаха с опасен далечен шут на Ожболт, който се отклони в тяло на защитник и излезе в корнер.

След почивката Локо натисна и създаде две-три ситуации пред вратата на съперника. Арда отвърна с удар на Спас Делев, спасен от Луков. В последните двайсетина минути Локо доигра мача с 10 души след втори жълт картон на Стивън Езе. Преди това по същата причина реферът трябваше да изгони Александър Георгиев от Арда, но не го направи. До края гостие се опитаха да натиснат, но Локо се бранеше организирано и използваше всяка възможност да контраатакува. Двата тима обаче така и не създадоха реални ситуации за гол.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - АРДА 0:0

ЛОКОМОТИВ (ПД): Мартин Луков, Милош Петрович, Стивън Езе, Диниш Алмейда, Бирсент Карагерен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

АРДА: Иван Караджов, Конър Рандал, Пламен Крумов, Атанас Кръстев, Зоран Гаич, Румян Ховсепян, Емил Мартинов, Дарен Сидул, Александър Георгиев, Деян Лозев, Радослав Василев

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Стефан Апостолов