Локомотив отпадна на осминафиналите в турнира за Купата на България. Пловдивчани загубиха с 1:3 гостуването си във Варна на Черно море. Карагарен откри резултата, но играещият последния си мач за Черно море днес Матиас Курьор с две попадение направи пълен обрат, а в края Ангел Ангелов оформи крайния резултат.

Преди началото на двубоя чужденецът с най-много мачове за Черно море Матиас Курьор беше награден със специален плакет от клуба. Курьор записа 125-ия си мач с екипа на Черно море, а мачът днес беше и последният му в кариерата, след като той обяви, че се отказва и ще влезе в ролята на скаут на Черно море.

В 9-та минута Димитър Илиев се измъкна добре и стреля, но Дюлгеров спаси. 

В 23-та минута удар на Бидунга беше уловен от Дюлгеров. 

В 30-та минута Сула се озова сам срещу Хоркаш, но той спаси удара му.

В 36-та след центриране от фаул Курьор засече с глава, а Хоркаш успя да избие с една ръка. 

В 38-та минута Локомотив успя да открие резултата, след като центрира Живко Атанасов не се намеси добре и топката попадна при Карагарен, който отблизо реализира за 0:1. 

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Матиас Курьор успя да изравни и да вкара в последния си мач за Черно море. Мимито изведе много добре Курьор, който отправи удар, а топката мина между краката на Хоркаш за 1:1. 

В 66-та минута Николай Златев пусна дълго подаване към Матиас Курьор, Бидунга и Хоркаш не се разбраха, а Курьор ги преодоля и на опразнената врата вкара за 2:1.

В 71-та минута Матиас Курьор пусна към Алекс Фернандес, който отблизо вкара, но голът беше отменен заради засада.

В 80-та минута Хоркаш спаси удар на Мимито. 

В 86-та минута Велислав Василев отправи удар, ударът му беше спасен от Хоркаш, но попадна при Курьор, който отбеляза, но голът беше отменен заради засада.

В 88-та минута Локомотив можеше да изравни, но удар на Преслав Боруков с глава беше спасен от Дюлгеров.

Всичко в двубоя свърши в третата минута на добавеното време, когато Иса се пребори за топката и пусна към Ангел Ангелов, който навлезе в пеналта и с хубав удар не остави шансове на Хоракш за крайното 3:1.

Черно море се присъедини към Арда, Спартак Варна, Локомотив София, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Славия, които вече се класираха за четвъртфиналите. Утре е последният мач от осминафиналите между Лудогорец и Левски.

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Петър Босанчич, Цветомир Панов, Мимито, Стефан Велев, Николай Златев (Ангел Ангелов 69 мин.), Мазир Сула, Алекс Фернандес, Матиас Курьор (Матиас Курьор 87 мин.)

Локомотив: Динко Хоркаш, Матеус Силва, Мартин Паскалев, Раян Бидунга, Йосип Томашевич, Бабакар Дион (Евандро 62 мин.), Пиер Зебли, Петър Витанов (Джовани 62 мин.), Петър Каракашев, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев