Единият от собствениците на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви, че ще се кандидатира за президентския пост на Българския футболен съюз. Бизнесменът призна, че готви програма и чака да разбере датата на изборния конгрес. Крушарски не за първи път изявява подобно намерение.

"Ще се кандидатирам за президент на БФС! Подготвям програма, която ще е готова до провеждането на конгреса. Чакам да обявят датата му и ще се явя на изборите. За разлика от Бербатовците, аз имам идеи, имам концепция. Той много обича да говори, но нищо не казва. Не е въпросът в казването, а в действието. Ще насоча силите си към аматьорските клубове. Там е разковничето. Те имат нужда от подкрепа. Зад гърба си съм оставил немалка следа. С Локото имаме две Купи на България и една Суперкупа, както и едно второ място", каза босът на "смърфовете" пред "Блиц".

"Лично с мои средства съм изградил седем терена. Вижте, футболът е едно предприятие. Трябва да умееш да ръководиш процеса в него. Нужна е концепция, нужен е и солиден екип. Концепция имам, ще имам и отличен екип със знаещи и можещи хора. Няма да взимам никаква заплата. Категоричен съм. Аз не искам да ставам президент на БФС, за да печеля пари, а да печели футболът. Нямам представа дали това звучи популистко, но съм убеден, че звучи истински, защото го казвам от сърце", продължи той.

"Тук е мястото да поздравя Илиан Илиев. Той се справя много добре, след като пое националния отбор. В цялата суматоха, сред огромното напрежение и срещу по-стойностни състави от нас не допусна загуби, а две равенства. Като и в двата случая България беше близо до победата. Работил съм с Илиан. Познавам качествата му. Този човек ще направи националите отново четвърти в света, ако бъде оставен на работи спокойно. И ще бъде оставен, защото Илиев е треньор, който притежава огромен потенциал", завърши Крушарски.