Президентът на Локомотив Христо Крушарски коментира пред Нова телевизия шестте си години начело на отбора и дали ще се кандидатира за президент на БФС. 

"Твърде рано е да говорим за втори рожден ден. Това са случайни съвпадения, но са лесно запомнящи се, защото стават на един и същи ден (б.а. - заяви Крушарски относно дата 15 май за Локомотив). Рецепта е много проста - ред и порядък. Преди шест години дойдох в Пловдив и си поставих цел. Всички си мислиха, че селянинът от Говедарци си бращолеви врели некипели. Христо Бонев и Наско Узунов ме набутаха в тази каша наречена футбол и ми костваха доста бели коси. Първите три години не излизах от стадиона. Занимавах се само с отбора и не с бизнеса ми. Аз съм емоционален човек и моята емоция трябва да я изразя. Аз не мога да бъда затворен в клетка, както ме бяха оставили затворен в клетката на Левски. Не ме е срам от нищо, което правя. Приказката беше една 200 хил. лева на година и се съгласих да помагам, обаче тези 200 хил. изчезнаха на четвъртия месец. Така се задълбах до мача с Левски. Мачът с Левски обърна нещата и реши, че имам смисъл да се занимавам с тази работа. Това е едно производствено предприятие. Започнах леко полека да стъпвам, стигнахме до акциите. Имаше срещи, скандали, поставихме нещата на масата. Феновете си седнаха на мястото и започнахме леко полека да градим. Първите три години бяха много тежки. Имаше скандирания и плакати в Говедарци, но мен трудно човек може да ме извади от контрол. Аз съм от стара школа. С Иван Славков бяхме приятели близки до масите. От него съм научил много неща. Ходехме къде ли не. Аз бях човека, който беше до него, когато го удариха в Сингапур. Там видях човека Иван и уважението към Иван. За него каквото и да се каже е малко. Когато стана конгреса и смяната на ръководството не очакваше, че ще се случи. Изключването от МОК беше доста по-тежък удар за него", каза Крушарски.

"Тази структура се управлява много лесно. Мен никой не може да ме уплаши с обаждане или подвикване. Обадих се на Гергинов и го помолих да свирят нормално мача. Той каза, че съм го натискал. Аз съм готов да извадя този запис и да го пуснем и да видим кой е крив и кой прав. Нямам и телефон на съдиите. Аз съм независим, защото от мен нищо не зависи", заяви президентът на Локомотив.

"Истината е една и ние си е знаем в нашата къща. Има хора, които са при нас 5-6 години. Тези хора са имали и по-тежки ситуации, които са имали при мен. Аз нямам банка и печатница за пари. Над 300 хил. лева съм отделил за базата. Тревната настилка на стадиона, поливната система, тренировъчното игрище е финансирано от мен, без никакви държавни пари. Освен парите, които бяха отпуснати от стадиона. Там се борих да строя аз стадиона, защото няма да похарча излишни пари", каза Христо Крушарски за забавените заплати в клуба.

"От кандидатите за президент на БФС не може да ме обори нито с приказки, нито с дела. Не съм решил, не съм го направил. Ако тръгнем клубовете да се обединяваме аз ще го направя и ще сложа реда. Разликата между мен и Бербатов е доста голяма. Едно е да имаш футболни умения, аз съм много добър стругар, той не е стругар. Аз имам много по-голям опит от него", каза Крушарски на въпрос дали ще се кандидатира за президент на БФС.