Собственикът на Локомотив Христо Крушарски даде пресконференция в София. Той говори за базата на тима и за избирането на втора поредна година на Димитър Илиев за Футболист номер 1 на България.

"Без база нищо не става, а ще трябват много пари. Всичко ще излезе над 12 милиона. Искам да стане за вчера, но се съобразявам и с джоба. Джобът отънява, с тая пандемия трудно се издържа. Не съм нито Мая Манолова, нито Христо Иванов, за да ми налитат спонсори. Никой не е дошъл да ми даде 2 лева, за всичко се оправям сам", заяви Крушарски.

"Казал съм, че докато мога да държа, ще държа здраво. След това пак ще помагам, нямам нищо против, който и да дойде. Ще държа обаче да се спазват правилата на играта, които сме договорили. Не виждам обаче желаещи. Това е защото всичко при нас е опорочено. Аз не съм публична личност, не ми дреме, че ме снимате и се показвам. Мен ме удовлетворява, когато в някое село се заговоря с обикновения човек за житието и битието", добави босът на Локомотив.

"Моето село Говедарци е 1200 души, 700 от тях вече са от Локомотив – това е една кауза. Всеки трябва да се замисли как да кара трактора, за да може да докара повече реколта. Спортът трябва да възпитава, да изгражда хората. Във футбола ще съм, докогато е казал Свети Петър. Няма да спра да помагам", каза още той.

Задълженията на Локомотив се стопиха – клубът си върви по пътя, плаща си редовно задълженията към държавата. Локомотив дължи пари в момента само на Христо Крушарски. Тези пари сега ще ги превърна в акции и няма да има задължения. Когато направиш спектакъл и събудиш умрелия, тогава ще имаш успех", каза Крушарски пред медиите. 

"В нашия футбол няма колегиалност, няма отношение. Злобата трябва да е само на терена, циркът трябва да е извън терена. Ще вземат Алмейда, нека дойдат да го вземат – ще го вземат, ама няма да го вземат. Озлобяват човек да направи така, че да не го вземат. И ЦСКА няма да го вземе. Няма! Не познават човека, който строи насреща. Може да съм беден, но не съм прост. Иначе външният вид издава друго, но… Титлата ли? Аз съм ненаситен. Без колектива съм кръгла нула. Имаме цел и ще я гоним. Вратата на Локомотив е затворен за тези, които са ни предали. Проблемите по света са едни и същи, те идват от несигурността, всеки мисли как да оцелее ден за ден. За Бруно Акрапович не съм сложил бариера, не съм сложил катинар, а направо съм бронирал портала. Това е предателство, не е напускане! В края на полусезона – предателство", каза Крушарски по повод преминаването на бившия треньор Бруно Акрапович в ЦСКА-София.
 
 
 
 
 

 

"Ако Митко Илиев не беше женен, щях да го наградя с една девойка, но няма да му развалям семейството. Бих го наградил и тази година с "Футболист на годината" и с Купата на България. Преди три години той дойде и ми каза, че не иска да ходи повече никъде, поиска да се разберем. Човекът дава всичко за себе си и за колектива. Това признание му вдига летвата бая високо, сега трябва да защитава титлата си, бая зор ще види", заяви Крушарски след като Митко Илиев отново стана Футболист номер 1 на България.