Вратарят на Локомотив Пловдив Динко Хоркаш е със счупен пръст след мача с Левски. Хърватският страж, който спаси куп положения срещу "сините", бе заменен принудително в 74-ата минута от Илко Пиргов.

Хоркаш пострада още през първото полувреме след сблъсък с Уелтън, но продължи да играе. Болката обаче се е усетила и вратарят се строполи на тревата четвърт час преди края на мача. Прегледът е показал счупено кутре.

Във втори пореден мач стражът е сменен заради контузия. Той получи травма и срещу Славия на "Овча Купел", като и тогава беше заменен от Илко Пиргов. Днес ще стане ясно колко време ще отсъства хърватинът.

В същото време стана ясно, че Левски иска двама от играчите на Локомотив през лятото. Става въпрос за бразилеца Джовани и крилото Бабакар Дион. 

Двамата са сред най-добре представящите се чужденци за Локо през този сезон. Джовани дори отбеляза победния гол за Локо срещу Левски, а Дион стана герой в първото пловдивско дерби през този сезон. 

От "Герена" разкриха, че двамата футболисти вече са в трансферния списък за лятото, твърди "Мач Телеграф". Евентуалното им привличане зависи от продажбите на "сините", които се очаква да са солидни.

Припомняме, че има голям интерес към трима от чужденците на "Герена" - Хосе Кордоба, Сонко Сундберг и Уелтън. Андриан Краев, който прави страхотен сезон, също е в плановете на няколко клуба от Западна Европа. Очаква се "сините" да се разделят минимум с двама от изброените, което ще налее прилична сума в бюджета на клуба за селекция.