Феновете на Локомотив блокираха вчера основни булеварди в Пловдив. TrafficNews потърси шефът на фенклуба Атанас Нейков относно протестите и какви са исканията на феновете. 

"Протестът беше продиктуван от поредните циркове, които виждаме на местно ниво и политиката, която Община Пловдив продължава да води съвсем едностранно. Ние от самото начало започнахме с едно искане, а то e равнопоставеност - когато се помага на едните да се помага и на другите. Това да се прави за спортните съоръжения и те да бъдат завършени и да имат един модерен европейски вид, а не да се налива едностранно в една бездънна яма и то със съмнително качество. С наливане на пари няма да се оправят проблемите. Това е нашето недоволство", заяви Нейков. Той допълни, че в края на годината Община Пловдив върна обратно за разплащане част от парите, които преди това Общинския съвет беше гласувал в размер на 2 млн. за стадион "Локомотив".

"Ние на драго сърце се съгласихме с това нещо, защото преди всичко ние сме пловдивчани и винаги сме за Пловдив. Тогава се разбрахме, че още през следващата година същата сума ще бъде в новия бюджет и по същата сметка отново за стадион "Локомотив", заяви Нейков.

"Има горещи теми като индексация на обществените поръчки, които са много важни въпреки състоянието в момента в държавата. Това са неща, които са от изключително значение за завършването на проекта, който сме започнали. Правим всичко възможно стадион "Локомотив" да бъде изцяло завършен и да придобие модерен и завършен вид. По проект стадионът ни отговаря на четвърта категория на УЕФА и ние правим всичко възможно да постигнем това. Докато не излязат количествено-стойностните сметки за централната трибуна можем да си говорим само с вероятности", каза още Нейков. Той припомни, че феновете на Локомотив са били против  взимането на тези заеми, които бяха отпуснати, защото това е привидно свършено нещо, но когато  се тегли чертата нищо не е завършено.

"Както и при Ботев, така и при нас сумите, които са необходими за стадиона не са ясни за завършването на двата спортни обекта. При липса на ясна политика за финансиране на тези спортни обекта се прави работа на парче - осигуряват се едни пари, които не е ясно докъде ще стигнат. От там идват и всички проблеми, които се получават. При нас хубаво е, че всички неща вървят въпреки ограничения бюджет, които ние получихме сравнение с Ботев. Справяме се доста добре и резултатът може да се види и на място. Нямаме проблеми на този етап с усвояването на парите за стадиона. Дали ще ще има нови протести зависи от адекватността на политиците на местно ниво. Предполагам, че съвсем скоро ще се видим с господин Здравко Димитров и обсъдим проблемите, които са пред завършването на стадиона", заяви шефът на фенклуба на Локомотив.

Феновете на Локо блокираха основни булевардиТе изпънаха транспарант "Зико, кмет или фен"