Фенклубът на Локомотив Пловдив публикува отворено писмо до БФС. В него привържениците на Локо пуснаха статистика от началото на сезона за брой мачове в делнични дни. Локомотив е отборът с най-много мачове в делнични дни общо 56% и цели 14 двубоя от 25 срещи. 

Ето какво написаха от фенклуба на Локомотив:

ДО

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКА КОМИСИЯ

Господа от БФС,

Моля, разгледайте прикачената таблицата.

Изненадани ли сте? Признаваме си, ние също. От години имаме усещането, че мачовете на Локомотив Пловдив се провеждат предимно в работни дни, но отдавахме тези моменти настроения на личните си пристрастия и желанието ни да не се налага да пропускаме поредния мач, заради неудобен ден или час.

Ала 5 минути справка за изиграните мачове бяха достатъчни, за да се получи тази таблица. Тук от наша страна няма нищо субективно! Има само суха статистика – повече от красноречива. Локомотив Пловдив е най-ощетяваният клуб в България, с най-много срещи в работни дни. Опитваме се да се поставим на ваше място и да намерим някаква логика, но … безуспешно. Сякаш има някакъв неумело прикрит стремеж точно нашите срещи да са в работни дни – как иначе да си обясним този факт? Дори при минимален опит за постигане на равнопоставеност между клубовете в това отношение, процентите щяха да са много по-близки.

Вярваме, че така поднесената информация е по-лесно смилаема и в оставащите срещи до края на първенството ще бъде постигнат разумен баланс. В името на футбола и неговите привърженици!

Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив

Локомотив скочи на БФС заради мачовете на отбора през делнични дни56% от мачовете на тима са били в делнични дни, съобщиха от клуба