Президентът на Локомотив заяви, че според него отборът на Страсбург е замесен в решението на френското посолство да не издаде виза на нигериеца Стивън Езе за мача реванш в четвъртък от Лига Европа. В първата среща Локо отстъпи с 0:1 с 10 души на Лаута. Посолството отказваше виза и на Умарбаев, но в крайна сметка той получи такава. Езе обаче няма да пътува с отбора утре в 11 часа.

Обясниха ни, че това било процедура. Подадохме небоходимите документи на следващия ден след реванша със Спартак Търнава, така че сме спазили сроковете и не сме закъснели. Според мен Страсбург е замесен. Това не може да се случи без тяхна намеса. Написаха куп жалби. Сезирали сме УЕФА, ФИФА и Министерския съвет. Всички наши институции се намесиха. От УЕФА и ФИФА не съм сигурен. Вече всичко е свършило. Да чакаме мача и да се надяваме на успех. Езе няма виза и дано не липсва. Това ще бъде мотивация за момчетата да излязат с балтията, каза Крушарски.

Той внесе яснота и по слуховете, че нигерийският защитник иска да си тръгне и да заиграе в друг клуб. Езе каза да го оставим да играе и ще продължи договора. Говорили сме с него. Той не е виновен, виновен е мениджърът. Тези лешояди са най-виновни в клатенето и мътенето на умове. Има интерес към него не от български отбори, а от шотландски клуб. Ще има нещо повече от премия за момчетата, ако победят, но е тайна, каза Крушарски на излизане от френското посолство.

Той говори и по други важни теми – наказанието на Локо от УЕФА за расизъм в първия мач със Страсбург и отказа на клуба да внесе документи за концесията на Лаута и терена за детско-юношеската школа. Не знам този българин, който е бил в публиката от страна на УЕФА, явно той е забравил отдавна българския. Думата “ууу” да ви звучи като маймунски звук. Този човек явно е стоял на някакво клонче. Заявихме "Васил Левски" за следващия кръг, защото на “Лаута” приключихме. Подали сме жалба срещу УЕФА, каза босът на черно-белите.

Никога не съм се отказвал от концесията. Водил съм достатъчно разговори. Имахме една уговорка с кмета. Има договорки, приказки и предусловия. Казах им, че офертата не ме устройва. Откъде ще спечеля аз 35 милиона за 35 години? Мисля, че трябва да има преразглеждане на офертата на концесията. Ботев се сърдят, но ние тръгнахме заедно. Мисля оттук нататък ние да си вървим солово. Аз съм външен човек и явно в Пловдив е като в Сърбия. В Сърбия никога не приемат чужденец да ти е началник. Чувствам се чужд там. То си личи по посрещане и изпращане. Не съм спрял дотук. Отборът ще върви напред. Набрали сме скорост и оттук нататък ще мачкаме наред. Като гледам май всички ще ни дишат във врата. Гледайте мачовете с отворени очи, а не с черни очила, завърши Крушарски.