Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Томаш ще посрещне днес две нови попълнения, пише “Тема Спорт”. Тренировки с тима ще започнат Христо Иванов, който бе закупен от Арда, и крилото Денислав Александров от ЦСКА 1948. Александров бе спряган за трансфер в Спартак Варна, но в крайна сметка след разговор с Томаш избра да продължи кариерата си на “Лаута”.

Той ще подпише договор за 2.5 години със смърфовете, като идва като свободен агент. За последните 3 години фланговият футболист изигра 78 мача за тима от Бистрица, в които отбеляза 14 гола. През 2020 година той получи повиквателни за националния отбор и взе участие в мачовете от Лигата на нациите срещу Финландия и Република Ирландия.

Към заниманията на Локо Пд днес ще се присъедини и вратарят Динко Хоркаш. Стражът премина през двудневни тестове във френския Лориен, а в следващите дни ще стане ясно дали хърватинът ще продължи кариерата си в Лига 1. На този етап има разминаване между двете ръководства. От Лориен са предложили да вземат Хоркаш под наем, което не удовлетворява собствениците на Локо Пд, които са поставили на вратаря трансферна цена в размер на 1 милион евро. Интерес към него има и от турския Бешикташ.

Днес към тренировките ще се присъедини и полузащитникът Пиер Зебли, който получи по-дълга почивка.