Капитанът на Локомотив Димитър Илиев коментира каква беше годината пред Спортал. 

"Бяхме на 10-на минути от една сензация, която щеше да се говори дълго време. Виждате обаче Тотнъм какъв сезон правят и какви играчи имат, които могат да решат мач. Можехме да сме с повече точки и по-напред в класирането. Локомотив продължава да показва това, което показва при предишния треньор. Има настроение и се вижда, че играем добре. Реално само срещу Левски първото полувреме не показахме това, което можем. Въпрос на време е да играем още по-силно. Надявам се да запазим отбора. Последните години на полусезоните изглежда другите отбори са близо до Лудогорец, но разликите в края на сезона стават отново големи. Те имат много добри футболисти, умеят да печелят дори и да не играят добре. Преди година отново ни намесиха в борбата за титлата. Не е реалистично да говорим на този етап. Миналата година бяхме отново втори на полусезона." 

"Изпращаме поредна страхотна година и времето ще покаже дали има възможност да се противопоставим и на Лудогорец. Последно националният отбор изглеждаше добре по времето на Хубчев в Лигата на нациите. Нещата не са розови. Имаме футболисти, които могат да изведат националния отбор по-напред. Вирусът не позволи на много от основните ни играчи да участват във важните срещи. В мача срещу Унгария, който най-много се чакаше, нямахме и спортен шанс. Надявам се да започне нещо да се случва. Имаме футболисти, които могат да покажат много повече. Най-важното е да има стиковка между селекционера и футболистите. Смятам, че ще се вземе правилното решение за нов национален селекционер." 

"Срещу Италия шансовете са много малки, но може да се стигне винаги до сензация. Италианците са реалният фаворит в групата. Швейцария също е на топ ниво, не е от грандовете, но е в топ 10 на Европа. Северна Ирландия са преодолим отбор. Литва са по-слаб отбор нас. Надявам се да се борим за второто място с Швейцария, те са фаворит, но имаме шансове. Изключително странна година, най-важното видяхме, че е здравето и пожелавам на хората да се пазят. Спорт без публика е нещо ужасно и се надявам в най-кратки срокове да се случи нещо положително. На първо място е да сме живи и здрави това е най-важното."