Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев и футболистът на Славия Галин Иванов са играчите са най-много мачове в елитната ни група от действащите футболисти. Двамата имат по 344 двубоя, а с един зад тях е вратарят на Славия Георги Петков.

Всъщност Илиев и Иванов ще могат през този сезон да увеличат още бройката на двубоите. Те не са никак далеч от Цветан Йончев от ЦСКА, който е с 361 двубоя, а съвсем скоро ще успеят да задминат други легенди като Атанас Михайлов, Костадин Костадинов, Петър Зехтински, Ганчо Пеев, Борис Гаганелов и други. 

Все още обаче и двамата са далеч от влизане в топ 10. В момента на 10-та позиция е Тодор Янчев с 395 срещи. Лидер с най-много мачове е Георги Илиев с 461, втори е Марин Камбуров с 456, а трети Марин Бакалов с 454. 

Любопитно е, че зад тях само с един мач е Георги Петков с 343 мача. Петков обаче със сигурност няма как да ги задмине, защото в последните сезони неговата роля е периферна и той играе много рядко. 47-годишният Петков обаче е най-възрастният играч състезавал се в елита ни и през този сезон също ще бъде част от първия отбор на Славия като ще е в ролята на трети вратар. През миналия сезон Петков игра в един мач за "белите", но счупи собствения си рекорд за най-възрастен играч в родния елит. 

Димитър Илиев дебютира в елита през 2004г. с екипа на Локомотив Пловдив. Той играе първия си мач на 11 септември 2004г. при победата с 4:0 в "железничарското" дерби срещу Локомотив София Именно за родния си клуб Илиев има и най-много мачове в елита, а той записва още срещи за ЦСКА, Миньор Перник, Пирин Благоевград, Монтана и Локомотив София. В периода 2012-2017 играе в Полша за отборите на Висла Плоцк и Подбескидже. С Локомотив е два пъти носител на Купата - 2019 и 2020, както и веднъж носител на Суперкупата - 2020 и сребърен медалист - 2021. Два пъти е избиран за Футболист номер 1 на България през 2019 и 2020-а години. За националния отбор е играл в 13 срещи и е вкарал 3 пъти. Илиев е и пред друго интересно постижение - да стане играчът с най-много дни между първия и последния си мач за тима в елита. Той ще задмине по този показател легендата Христо Бонев. 

Галин Иванов е юноша на Левски и дебютира в мъжкия футбол през 2006-а година с екипа на сините. Той играе за първи път при загубата на Левски като гост на Беласица с 1:2 на 31 май 2006г. Играл е в елита още за Берое, Славия, Литекс, Нефтохимик и ЦСКА 1948. В чужбина е защитвал цветовете на Арминия Биедефелд, Хазар, Самсунспор, Халадаш. През 2018-ма година печели Купата на България с екипа на Славия. За националния отбор има 16 мача и един гол.